Herindelingskrant verspreid in Groningen, Haren en Ten Boer

Bij inwoners van Groningen, Haren en Ten Boer ligt deze week een krant op de deurmat met informatie over de gemeentelijke herindeling. De krant telt twaalf pagina’s en wordt samen met de huis-aan-huisbladen verspreid. De herindelingskrant is uitgegeven door de provincie Groningen.

Inhoud

In de herindelingskrant wordt uitgelegd waarom gemeentelijke fusies in onze provincie nodig zijn. Daarnaast gaat de krant uitgebreid in op het herindelingsontwerp voor Groningen, Haren en Ten Boer, dat op 13 september werd gepresenteerd. Verder is er een interview met gedeputeerde Patrick Brouns en komen inwoners van de drie gemeenten – zowel voor- als tegenstanders – aan het woord. In de krant is ook aandacht voor de planning van het herindelingsproces.

Voorlichting

De provincie wil de samenvoeging van de drie gemeenten verder in gang zetten. Nu de gemeente Haren geen medewerking meer wil verlenen is het belangrijk dat de inwoners goed voorgelicht blijven. Naast de herindelingskrant is er ook een aparte website met informatie: www.herindelingghtb.nl.

De krant is te downloaden.Herindelingskrant Groningen, Haren en Ten Boer