close
  • zondag 20 juni
Zorg en Zekerheid

Help Sandra stoppen met roken!

Help Sandra stoppen met roken!

Stoptober is een campagne die rokers uitdaagt om gedurende de maand oktober niet te roken. Sandra Kernkamp, 52 jaar, rookt al bijna 30 jaar en gaat de uitdaging aan om een maand niet te roken. Elke week volgen we haar. Gaat het haar lukken?

Sandra is inmiddels weer helemaal hersteld van haar buikgriep. Maar als we haar de vraag stellen hoe het nu zit met het roken krijgen we helaas te horen dat ze rookt! “Het stoppen met roken is een drama in drie bedrijven. Dan weer een dag goed, dan weer niet. Waar dat aan ligt? Ik merk dat het vooral lastig is als er veel druk op me staat. Dat komt toch wel vaak voor, maar dat heeft ieder mens.

“Wel moet ik zeggen dat het roken gehalveerd is. Overdag rook ik niet, het gaat vooral ‘s avonds mis. Overdag ben ik veel bezig en zit ik niet stil. Zodra ik ga zitten is het foute boel. Hetzelfde geldt voor mijn man. Toch blijf ik mijn plan om volledig te stoppen. Ik kan niet, zoals sommige andere mensen wel doen een klein beetje door blijven roken. Mijn mening is: je bent roker of niet. Ik houd moed!”

Volgende week volgt er weer een update op onze 50 plus websites. Volg Sandra, en help haar door middel van aanmoedigingen, duimpjes enzovoort ervoor te zorgen dat zij stopt met roken. Uiteraard kunt u ook samen met Sandra meedoen!

Geschreven door: Redactie