Helft van opkomende modeontwerpers zit in Zuid-Holland

Fashion designers uit Zuid-Holland timmeren hard aan de weg. Dit blijkt uit het aandeel van Zuid-Hollandse kledingboutiques die zijn aangesloten bij Winkelstraat.nl. Het online modeplatform wil ambitieuze modeontwerpers een podium geven. Dit doet Winkelstraat.nl met de ‘Lab Store’. Dit is een aparte pagina op de website waar een overzicht staat van opkomende ontwerpers en merken die aangesloten zijn. Vaak hebben deze ontwerpers zelf nog geen fysieke winkel waar zij hun kleding kunnen aanbieden, waardoor het platform van Winkelstraat.nl een interessante keuze is.

Het valt op dat zo’n 50% van de aangesloten Lab Store designers; uit Zuid-Holland komen. Vooral Den Haag en Rotterdam blijken modebewuste steden.

Haagsche designers in opkomst
In Den Haag zijn er reeds drie aangesloten opkomende designers. Het drietal, bestaande uit Black Bananas, Dimoral en Singh Fashion Store, hebben ieder hun eigen specialisme. Het aanbod varieert van telefooncases tot hippe shirts.

Rotterdamse street fashion
In de Havenstad begint mode ook populairder te worden. Winkelstraat.nl merkt dit aan het aantal aanvragen dat binnenkomt van startende en opkomende modeontwerpers. Op dit moment zijn Clan de Banlieue en Gate Official aangesloten bij Winkelstraat.nl. De designers zijn typische Rotterdammers die Nederland willen veroveren met hippe street fashion.

Laatste Lab Store aanwinst Zuid-Holland
De meest recente aangesloten Zuid-Hollandse boutique in de Lab Store, is Garvè Clothing uit Dordrecht. De livegang van de boutique is hiermee een verrijking van de digitale fashion hotspot Zuid-Holland, waar reeds dus al meerdere exclusieve fashion boutiques te vinden waren.

Over Winkelstraat.nl
De kleding op Winkelstraat.nl komt uit exclusieve boutiques, verspreid door heel Nederland en België. Elke collectie is uniek en aangevuld met een flinke dosis limited editions. Van ieder item is er vaak maar één, waardoor men al snel een one-of-a-kind te pakken heeft.

Recent beoordeelde Vogue Winkelstraat.nl met een plaats in de top 100 beste webshops. Klanten van Winkelstraat.nl beoordelen de service met een 9,5. In het bijzonder waarderen zij de kwaliteit van de collectie, de snelheid van levering en de persoonlijke communicatie.

Bron: Winkelstraat.nl