bunch of potatoes

Handige trucjes om het schillen en pellen van eten makkelijker te maken

Als het gaat om het bereiden van voedsel, kan het schillen en pellen van bepaalde ingrediënten soms een tijdrovende en frustrerende taak zijn. Gelukkig zijn er enkele handige trucjes die je kunt gebruiken om deze klus gemakkelijker te maken. Of je nu een ervaren chef-kok bent of gewoon graag in de keuken experimenteert, deze tips zullen je helpen om efficiënter te werken en meer tijd te besparen.

1. Het perfecte gekookte ei pellen

Het pellen van een hardgekookt ei kan soms een uitdaging zijn, vooral als het ei vers is. Een handige truc om het pellen gemakkelijker te maken, is om het ei na het koken direct in koud water te leggen. Laat het ei een paar minuten in het water liggen en pel het vervolgens onder stromend water. Het water helpt om de schaal los te maken van het eiwit, waardoor het gemakkelijker te pellen is.

2. Sneller aardappelen schillen

Het schillen van aardappelen kan een tijdrovende klus zijn, vooral als je een grote hoeveelheid moet schillen. Een handige truc om dit proces te versnellen, is door de aardappelen eerst te koken voordat je ze gaat schillen. Kook de aardappelen tot ze net gaar zijn en laat ze vervolgens afkoelen. Het koken maakt de schil losser, waardoor je de aardappelen gemakkelijker kunt schillen.

3. Het schillen van knoflook

Het schillen van knoflook kan een plakkerige en tijdrovende klus zijn. Een handige truc om het schillen gemakkelijker te maken, is door de knoflookteentjes in een glazen pot te plaatsen en stevig te schudden. Het schudden zorgt ervoor dat de schil loskomt van de teentjes, waardoor je ze gemakkelijk kunt pellen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar voorkomt ook dat je handen naar knoflook ruiken.

4. Het pellen van tomaten

Het pellen van tomaten kan een lastige klus zijn, vooral als je ze wilt gebruiken in een gerecht waarbij de schil verwijderd moet worden. Een handige truc om tomaten gemakkelijk te pellen, is door ze eerst in kokend water te dompelen en vervolgens direct in ijswater te leggen. Het temperatuurverschil zorgt ervoor dat de schil loskomt van het vruchtvlees, waardoor je de tomaten gemakkelijk kunt pellen.

5. Het schillen van citrusvruchten

Het schillen van citrusvruchten kan soms een uitdaging zijn, vooral als je de schil in één stuk wilt verwijderen. Een handige truc om citrusvruchten gemakkelijker te schillen, is door ze eerst een paar seconden in de magnetron te verwarmen. De warmte maakt de schil zachter en losser, waardoor je hem gemakkelijker kunt verwijderen. Zorg ervoor dat je de vrucht niet te lang verwarmt, anders wordt hij te zacht en moeilijk vast te houden.

Met deze handige trucjes wordt het schillen en pellen van voedsel een stuk gemakkelijker en efficiënter. Probeer ze uit en ontdek hoeveel tijd en moeite je kunt besparen in de keuken!

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top