Handen uit de mouwen voor NLdoet

VOORTHUIZEN – Afgelopen weekend was het weer zover: NLdoet. De grootste vrijwilligersactie in Nederland. Alle drie de locaties van zorggroep ENA haakten in op dit jaarlijkse initiatief waarbij hele groepen vrijwilligers de handen uit de mouwen hebben gestoken.

Nieuw Avondrust
Voor locatie Nieuw Avondrust meldden zich ruim 40 vrijwilligers waaronder de ChristenUnie, de Lions Barneveld en veel jeugd. Veel bewoners hadden schoonmaakklusjes bedacht, zoals het soppen van de koelkast, vitrages wassen en de balkons schoonmaken. “Echt klussen die bewoners zelf niet zo goed meer kunnen”, blikt een medewerker van deze locatie tevreden terug. Traditiegetrouw werd de dag afgesloten met de jaarlijkse boerenkoolmaaltijd.

Ruimzicht
Afgevaardigden van de SGP en een groot aantal familieleden van bewoners hebben met veel enthousiasme in een stralend zonnetje de balkons van de huiskamers, de tuinen en het terras helemaal voorjaarsklaar gemaakt. “Onze bewoners kunnen weer lekker naar buiten, alles is klaar. Het was een zeer gezellige, productieve dag met een groot gevoel van saamhorigheid”, zegt de coördinator vrijwilligerswerk Ruimzicht.

Het Huis in de Wei
Op vrijdag 10 maart hebben leerlingen van groep 8 van basisschool de Dorpsbeuk samen met de bewoners vrolijke voorjaarsbakjes samengesteld. Aansluitend zijn er nog heerlijke hapjes gemaakt. “Het was erg gezellig. Zowel de bewoners als de leerlingen hebben zichtbaar genoten”, vertelt Geralda Gerritsen van Het Huis in de Wei.

Zorggroep ENA bestaat uit de woonzorgcentra Nieuw Avondrust (Voorthuizen), Ruimzicht (Barneveld) en Het Huis in de Wei (Scherpenzeel). De bewoners in en rond het woonzorgcentrum staan samen midden in het leven. De betrokken medewerkers zorgen voor een veilige en beschermende omgeving. Een plek om fijn te wonen én te werken. Het gevoel van samen…