Grote diversiteit op Glemmer Beach

LEMMER – Van 31 augustus tot en met 2 september vindt de achtste editie van Glemmer Beach festival plaats. Met dit jaar onder andere optredens van Golden Earring, Anouk, Broederliefde, Vangrail, De Kast en Memphis Maniacs! Maar er is nog veel meer. De organisatie van Glemmer Beach voegt vele namen toe aan de line-up, waaronder Alice Springs Whiskey Tour, Splendid, Nicky Lorenzo, Broken Brass Ensemble en nog veel meer! 


“Bezoekers van Glemmer Beach kunnen een grote diversiteit aan muziekstijlen, van Nederlandstalig tot aan de bekendste mash-up-bands beleven”, aldus Henk Slump, één van de organisatoren van Glemmer Beach. Op donderdag 31 augustus wordt het festival afgetrapt met grote namen waaronder De Kast, Vangrail, ZoZo, DJ’s van Superclassics en hoofdact Golden Earring. Daarnaast is de festivalact Alice Springs te zien op het festival. Alice Springs wil de Ierse pure sound terugbrengen op de festivals met als doel iedereen uit z’n dak te laten gaan.

Op vrijdag 1 september treedt rockzangeres Anouk voor de tweede keer op tijdens Glemmer Beach. Naast Anouk maakt de Eindhovense band Call It Off zijn debuut op Glemmer. Een band die door 3FM betiteld is als Serious Talent en bekend van de hit Scream Your Heart Out. Maar ook Memphis Maniacs, Broederliefde, Nicky Lorenzo en de DJ’s van Mengelmoes treden op. Broederliefde is een bekende Nederlandse rapgroep, de single Jungle was in 2016 het meest gestreamde nummer in Nederland op Spotify en met het album Hard Works Pays Off 2 staan ze in de Album Top 100.

Op zaterdag 2 september kan er meegezongen worden met Elske DeWall en Nederlands bekendste Nederlandstalige zanger Guus Meeuwis. Guus Meeuwis brak in 1995 door met het nummer ‘Het is een nacht’ en gaf als eerste Nederlandse artiest een concert in de Royal Albert Hall in Londen. Elkse DeWall is een zangeres die opgroeide in het Friese Veenwouden. Ze heeft onder andere geschitterd op het North Sea Jazz en won de prijs 3FM Serious Talent en de Friese Popprijs. Glemmer Beach 2017 wordt afgesloten door DJ Stef, Jack Bottleneck, Skere Heren, Splendid en de gaafste DJ’s van Club Red.

Glemmer Beach is het festival van Friesland waar bezoekers op hun blote voeten kunnen genieten van een fantastische sfeer en grote muzikaliteit. Glemmer Beach is geliefd om zijn unieke locatie aan het water. Kijk voor tickets en meer informatie op glemmer.nl.