close
  • zondag 9 mei
Vrije tijd

Grease op Netflix en Summer Lovin’ in de maak

Grease op Netflix en Summer Lovin’ in de maak

Vorig jaar kondigden we het al aan, maar het lijkt er nu op dat het echt gaat gebeuren. Paramount heeft groen licht gegeven voor een nieuwe Grease-film. De voorlopige titel is Summer Lovin’ en het verhaal gaat over de zomerliefde van Danny en Sandy. Deze nieuwe film, die waarschijnlijk in 2021 uitkomt, is een zogenaamde prequel. Oftewel ‘een voorgaande geschiedenis’.

Het verhaal van de klassieker Grease begint als tortelduifjes Danny en Sandy elkaar na de vakantie op Rydell High School weer tegenkomen. Terwijl hij op loopt te scheppen over zijn vakantieliefde, verschijnt zij opeens op zijn middelbare school. Danny, die tijdens de vakantie nog lief en romantisch was, heeft op school een heel ander imago. Met zijn glad gekamde haren, leren jack en stoere vriendengroep is hij het tegenovergestelde van Sandy, met haar zachte stem en zoete pastelkleurige vestjes. Totaal verrast gedraagt Danny zich behoorlijk lullig tegen haar, waarna ze besluit een ander vriendje te zoeken.

Gedoemd te mislukken?

Door Summer Lovin’ zullen we eindelijk weten wat er in die zomer allemaal gebeurd is tussen de twee. Maar al is de herinnering aan Grease zoet en staan veel scènes in ons geheugen gegrift, het is wel de vraag of deze nieuwe film niet net als Grease 2 gedoemd is om te mislukken. Wie de hoofdrollen gaan vertolken is nog niet bekend, maar het zullen zeker John Travolta en Olivia Newton-John niet zijn. En zij zijn toch eigenlijk gewoon Danny en Sandy. Nou ja, we zullen het zien. Aan regisseur Brett Haley de schone taak om er een succes van te maken. Misschien gaat Summer Lovin’ voor een heuse Grease revival zorgen en raakt ook de huidige generatie in de ban van de sfeer en muziek van de vijftiger jaren.

Wist je trouwens dat:

Voor de liefhebbers: Grease is sinds kort te zien op Netflix. Streamingdienst HBO werkt aan een spin-offserie die gebaseerd is op Grease. De serie Rydell High zit natuurlijk bomvol muziek en speelt zich af in de jaren vijftig. Wel zullen moderne tienerthema’s aan de orde komen. Er is nog niets bekend over wie de serie gaat schrijven of wie de hoofdrollen gaan vertolken.

Foto: still Youtube

Geschreven door: Boukje Wiersma