Grease op Netflix en Summer Lovin’ in de maak

De filmklassierker Grease is sinds kort op Netflix te zien. Volgend jaar komt 'Summer Lovin' uit, dat het verhaal vertelt van de zomerliefde van Danny en Sandy. Ga jij kijken?

Vorig jaar kondigden we het al aan, maar het lijkt er nu op dat het echt gaat gebeuren. Paramount heeft groen licht gegeven voor een nieuwe Grease-film. De voorlopige titel is Summer Lovin’ en het verhaal gaat over de zomerliefde van Danny en Sandy. Deze nieuwe film, die waarschijnlijk in 2021 uitkomt, is een zogenaamde prequel. Oftewel ‘een voorgaande geschiedenis’.

Het verhaal van de klassieker Grease begint als tortelduifjes Danny en Sandy elkaar na de vakantie op Rydell High School weer tegenkomen. Terwijl hij op loopt te scheppen over zijn vakantieliefde, verschijnt zij opeens op zijn middelbare school. Danny, die tijdens de vakantie nog lief en romantisch was, heeft op school een heel ander imago. Met zijn glad gekamde haren, leren jack en stoere vriendengroep is hij het tegenovergestelde van Sandy, met haar zachte stem en zoete pastelkleurige vestjes. Totaal verrast gedraagt Danny zich behoorlijk lullig tegen haar, waarna ze besluit een ander vriendje te zoeken.

Gedoemd te mislukken?

Door Summer Lovin’ zullen we eindelijk weten wat er in die zomer allemaal gebeurd is tussen de twee. Maar al is de herinnering aan Grease zoet en staan veel scènes in ons geheugen gegrift, het is wel de vraag of deze nieuwe film niet net als Grease 2 gedoemd is om te mislukken. Wie de hoofdrollen gaan vertolken is nog niet bekend, maar het zullen zeker John Travolta en Olivia Newton-John niet zijn. En zij zijn toch eigenlijk gewoon Danny en Sandy. Nou ja, we zullen het zien. Aan regisseur Brett Haley de schone taak om er een succes van te maken. Misschien gaat Summer Lovin’ voor een heuse Grease revival zorgen en raakt ook de huidige generatie in de ban van de sfeer en muziek van de vijftiger jaren.

Wist je trouwens dat:

  • Summer Lovin’ de eerste woorden uit de soundtrack van Grease zijn?
  • Grease op 16 juni 1978 in première ging?
  • Olivia Newton-John heel erg twijfelde over het aannemen van de rol van Sandy? Ze had bijna geen acteerervaring én een meisje van achttien spelen terwijl ze al negenentwintig was, dat zag ze niet zo zitten. Overigens bevond ze zich in goed gezelschap, want slechts één iemand uit de cast had de juiste leeftijd. De actrice die Rizzo speelde zette zelfs op haar drieëndertigste een highschoolmeisje neer. Het heeft nooit echt iemand gestoord.
  • Henry Winkler als eerste gekozen werd als Danny Zuko? Maar ‘Fonzie’ had het gevoel dat hij werd getypecast en wilde juist ook andere types kunnen spelen.
  • De producers op het laatste moment nog vier nummers schreven: Grease, Sandy, You’re The One That I Want en Hopelessly Devoted to You. Die laatste ballad werd pas opgenomen nadat de filmscènes waren opgenomen en kreeg uiteindelijk een Oscar.
  • Er tot Mamma Mia! in 2008 uitkwam geen film was die ooit zo veel geld ophaalde als Grease? Ruim 400 miljoen dollar maar liefst!
  • Benieuwd hoe het nu met de hoofdrolspelers van toen gaat? Klik dan hier

Voor de liefhebbers: Grease is sinds kort te zien op Netflix. Streamingdienst HBO werkt aan een spin-offserie die gebaseerd is op Grease. De serie Rydell High zit natuurlijk bomvol muziek en speelt zich af in de jaren vijftig. Wel zullen moderne tienerthema’s aan de orde komen. Er is nog niets bekend over wie de serie gaat schrijven of wie de hoofdrollen gaan vertolken.

Foto: still Youtube