Grap Van der Gijp, plagerijtje of smakeloos en kwetsend?

Kritiek op Van der Gijp die tijdens een VI uitzending uitpakte met een grap over een man die tot vrouw werd. Wat doen de sponsoren?

Er is commotie ontstaan over een grap van Voetbal Inside analist René van der Gijp tijdens een uitzending van VI. Van der Gijp nam het nieuws over de verandering van een mannelijke Belgische journalist tot vrouw op de hak.

Vrijdag maakte Van der Gijp tijdens de uitzending op RTL 7 een zichtbare grap over de Belgische Boudewijn van Spilbeeck, de VTM-journalist die voortaan door het leven gaat als vrouw. Van der Gijp kwam na de reclame tijdens de uitzending terug met een pruik met lang blond haar en zei vanaf dat moment Renate te heten.

Trekken sponsoren zich terug?

Verschillende belangenorganisaties zoals Transgender Netwerk Nederland en COC noemen het kwetsend en RTL gaat met alle presentatoren in gesprek. Zelfs politiek Nederland bemoeit zich ermee. GroenLinks en PvdA staan achter de belangenorganisaties die de sponsoren van het programma vragen om zich terug te trekken.

Het is niet de eerste keer dat er gedonder is over uitspraken en grappen van de heren van VI waaronder Johan Derksen en Van der Gijp. Tot een eerder uitgeroepen boycot door sponsoren is het echter nog niet gekomen. Van der Gijp zelf noemt het ‘plagerijtjes’.

foto: youtube