close
  • vrijdag 3 juli
Algemeen

Gorilla geboren in Beekse Bergen, nu nog een naam!

Gorilla geboren in Beekse Bergen, nu nog een naam!

Voor het eerst is er een baby gorilla geboren in Safaripark Beekse Bergen. Na een draagtijd van ruim acht maanden is gorilla Kisiwa bevallen van een jong.

Moeder gorilla Kisiwa en haar jong maken het goed. De geboorte is heel erg bijzonder, want Westelijke laaglandgorilla’s (Gorilla gorilla gorilla) worden met uitsterven bedreigd. 

Speciaal moment 

Rens Willemsen, manager van het park vertelt: “De geboorte van de jonge gorilla is voor Beekse Bergen een speciaal moment. Nooit eerder werd er in het Safaripark een jonge gorilla geboren. Gorillavrouwtjes krijgen ook maar één keer per vier jaar een jong en in hun hele leven slechts twee tot zes jongen.”

Namenwedstrijd 

Samen met haar moeder is de kleine gorilla nu al te zien voor alle bezoekers van het park. De geboorte van het jong draagt bij aan het fokprogramma van Beekse Bergen. Een naam voor de jonge gorilla is er nog niet. Beekse Bergen zal via Facebook een namenwedstrijd uitschrijven. Uit de inzendingen worden vier namen geselecteerd. Op 8 juni, de internationale dag van de gorilla, zal de naam bekend worden gemaakt. 

Klik hier voor beelden van de kleine gorilla. 

Bron en beelden: Beekse Bergen, foto: Pixabay 

Geschreven door: Redactie