Een goed cv helpt bij het vinden van een nieuwe baan

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan is het belangrijk dat je cv goed op orde is. Je cv is je visiteplaatje, denk daarom goed na wat je er in zet en wat niet. Noem al je relevante werkervaring en zet daarbij je meest recente baan bovenaan. Dat geldt ook voor je eventuele opleidingen. Leg daarnaast de nadruk op wat je kan: je vaardigheden, kennis en sterke kanten.

Het is slim om je cv op verschillende vacaturesites te plaatsen, zoals Monsterboard en Nationale Vacaturebank. Recruiters en werkgevers kunnen je op deze manier makkelijk vinden. Denk er daarbij aan dat de inhoud van je cv het belangrijkst is. Besteed dus niet al te veel werk aan de vormgeving, het gaat erom wat je kan en welke ervaring je hebt.

Een tip: zet je cv in een Pdf-bestand. Dat staat professioneler en zakelijker.

Een goede plek om te kijken voor vacatures is de website werk.nl. Dit is de vacaturesite van het UVW. Hier kan je specifiek zoeken op vacatures voor 50-plussers.

Er bestaan ook sites die zich richten op een ouder publiek. Neem daarom eens een kijkje op www.65plus.nl,www.oudstanding.nl en www.rijpseniorwerk.nl en 50plusplein.nl. Er zijn ook veel vacaturebanken die zich op specifieke beroepen of beroepsgroepen richten. Door de zoektermen in te typen in een zoekmachine kom je vaak vanzelf al uit bij deze sites.

Schrijf je in op zoveel mogelijk vacaturesites zodat je de keuze hebt uit een groot aantal vacatures. Succes!