close
  • donderdag 22 oktober
Algemeen

Glennis Grace flikt het: door naar de kwartfinale van America’s Got Talent

Glennis Grace flikt het: door naar de kwartfinale van America’s Got Talent

Zangeres Glennis Grace (40) had vannacht (Nederlandse tijd) haar tweede auditieronde voor ‘America’s Got Talent’. En ze is door! Het is haar gelukt om de kwartfinale te bereiken. 

Nothing Compares 2U 

Opnieuw wist de Amsterdamse indruk te maken met haar stem. De altijd kritische Simon Cowell noemde haar zelfs ‘een ster’. Ze wist de jury en de kijkers in te palmen met haar versie van Nothing Compares 2U. Een liedje geschreven door Prince, maar bekend geworden door de uitvoering van Sinéad O’Connor. Een verrassende keuze, Glennis had geluisterd naar jurylid Mel B, die bij haar vorige optreden geadviseerd had om niet alleen maar liedjes van Whitney Houston te zingen. Een keuze die goed uitpakte. 

Mama is door naar de live shows’

Wat verder opviel was dat Glennis aangaf bij de jury dat ze bijna niet meer terug was gekomen, nadat ze de eerste keer zoveel indruk maakte met haar versie van Run to You van Witney Houston. Ze wilde namelijk niet weggaan bij haar zoontje, maar die wilde juist wel dat ze in de VS opnieuw ging zingen. Na haar auditie zei ze : “Ik wil mijn zoon bellen en hem vertellen dat mama door is naar de live shows.”

Positieve reacties voor Glennis op social media 

Glennis heeft zichzelf in ieder geval op de kaart gezet, want in Nederland zijn haar Amerikaanse optredens opgevallen. In oktober treedt ze twee keer op in de AFAS Live in Amsterdam. Ook op social media zijn er enorm veel complimenten voor Grace. Zou het haar lukken om een superster te worden in Amerika? Twijfelachtig. Een verscheidenheid aan Nederlandse artiesten gingen haar voor. De Golden Earring scoorde jaren geleden als één van de weinige Nederlandse bands hits met Radar Love, Twilight Zone en When the Lady Smiles. Lang duurde het succes echter niet. 

America’s Got Talent 

In de VS is het programma America’s Got Talent verreweg het best bekeken programma van dit moment. Vorige week trok de show bijna twaalf miljoen kijkers. Volgende week starten de liveshows en daarin neemt onze Glennis het op tegen zes andere kandidaten. Wie wint krijg een platencontract en een miljoen dollar. 

Geschreven door: Redactie