close
  • maandag 27 september
Relatie en gezin

Gezocht: vrijwilligers voor intake-gesprekken bij de Stichting Leergeld

Gezocht: vrijwilligers voor intake-gesprekken bij de Stichting Leergeld

De Stichting Leergeld zoekt vrijwilligers. Mensen boven de vijftig jaar die gezinnen bezoeken waar vanwege financiële nood kinderen niet kunnen deelnemen aan bijvoorbeeld zwemlessen of schoolreisjes. Ze schatten de situatie in en helpen bij de aanvraag van vergoedingen. 

Eén op de negen kinderen in Nederland leeft in armoede. Het gevolg daarvan is dat deze kinderen om financiële redenen niet mee kunnen doen aan schoolreisjes of geen lid kunnen worden van een sportclub omdat dat gewoon te duur is. Dat zorgt ervoor dat ze vaak letterlijk aan de zijlijn staan en niet mee kunnen doen aan dingen die voor hun leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn.

Stichting Leergeld is een landelijke organisatie die kinderen van 4 tot 18 jaar helpt om toch mee te kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Als een gezin in aanmerking komt, dan kan het bijvoorbeeld een vergoeding aanvragen voor de contributie van een sportclub, voor schoolschaatsen, voor de aanschaf van een laptop of voor de kosten van het halen van een zwemdiploma. Daardoor kunnen de kinderen kennis en vaardigheden ontwikkelen die ze anders zouden missen en hun eigenwaarde vergroten. Tenslotte betekent nu meedoen straks meetellen.

Op zoek naar intermediairs

Er zijn zo’n honderd lokale Leergeld Stichtingen en Leeuwarden is er daar één van. Deze Stichting zoekt 50 plussers die vrijwillig aan de slag zouden willen als intermediair. Wanneer een gezin zich bij Leergeld aanmeldt, doet de intermediair een intake om te kijken of het gezin in aanmerking kan komen voor hulp van Leergeld en kijkt wat precies de behoefte is. De intermediair geeft ook voorlichting over wat Leergeld voor de kinderen kan betekenen en wat de voorliggende voorzieningen zijn.

Ben jij de ideale vrijwilliger?

Ben jij iemand met een sterk relativerend vermogen en kun je anderen in hun waarde laten? Sta je met beide benen op de grond en ben je in staat om na een huisbezoek en de verwerking van de aanvragen de deur stevig achter je dicht te trekken? Huisbezoeken bij gezinnen waar weinig geld is zijn vaak schrijnend en confronterend. Daar moet je wel mee om kunnen gaan. Ben je mobiel en bereid in en om Leeuwarden op huisbezoek te gaan? En daarnaast ook nog redelijk computervaardig om de intakes digitaal te kunnen verwerken? Dan is de Stichting op zoek naar jou!

De steun van een team

Stichting Leergeld Leeuwarden biedt een uitdagende vrijwilligers job, waar je veel voldoening uit kunt halen. Onze vrijwilligers gaan allemaal alleen op pad, maar samen zijn ze een team. Er is minimaal vier keer per jaar een intermediair overleg waar je ervaringen met elkaar kunt delen. Je krijgt gemaakte kilometers vergoed en er is een kleine maandelijkse vrijwilligersvergoeding.

Interesse?

Lijkt het je leuk om voor Stichting Leergeld aan de slag te gaan? Dan kun je op de site meer informatie vinden. Wil je je meteen aanmelden als vrijwilliger? Dat kan via Wellzo https://www.wellzo.frl/vrijwilligerswerk/inschrijven of door een afspraak te maken bij Wellzo via https://www.wellzo.frl/vrijwilligerswerk/afspraak-maken

muziekles

 

 

logo

Geschreven door: Redactie