Geweldig babynieuws!

Babynieuws is mooi en daarom aandacht voor de geboorte van Reny!

In Apeldoorn is de kleine Reny geboren, een schattige blauwoogmaki. Dat was al in maart, maar het park De Apenheul maakt het nu pas bekend.

Blauwoogmaki’s worden met uitsterven bedreigd. In het wild zijn er nog maar een kleine duizend en die bevinden zich op Madagaskar. Ze leven in bossen in familiegroepjes en zijn vooral in de ochtend en avondschemering actief. Hun voedsel zoeken ze in boomkruinen. Door de ontbossing is het leefgebied ernstig in gevaar. Daarnaast wordt het dier verhandeld als huisdier. In een periode van 24 jaar is er zo’n tachtig procent achteruitgang van de soort te zien en de blauwoogmaki behoort dan ook tot de 25 meest bedreigde primaten. De Apenheul zet zich actief in voor de bescherming van deze diersoort en is onderdeel van het internationale fokprogramma om de soort in dierentuinen te behouden.

Nog niet voor publiek te zien

Daarom is het babynieuws zo geweldig. De kleine Maki wordt dan ook gekoesterd en vertroeteld. Hij zal nog niet te zien zijn voor het publiek en krijgt de fles omdat moeder New Hope niet zelf voor hem kan zorgen. Reny had een zware start en is met een keizersnede gehaald.  Pogingen om hem daarna aan zijn moeder te geven mislukten helaas. En dus zullen de dierenverzorgers hem groot moeten brengen. Dat heeft natuurlijk niet de voorkeur van het dierenpark, maar het is niet anders.

Vorig jaar werd Arovy al geboren, een meisjesmaki. Ook zij is grootgebracht met de fles.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=TJ3ZnaLEAb0[/embedyt]