Gesloten Efteling en Rijksmuseum gaan we het meest missen met Pasen

Welke attractie had jij graag willen bezoeken?

Terwijl het Paasweekend traditiegetrouw het startpunt is van het attractieseizoen liggen alle attracties er nu verlaten bij. Voor de pretparken, dierentuinen en musea betekent de coronacrisis een financieel drama.

De bezoekers missen vooral de Efteling en het Rijksmuseum, blijkt uit onderzoek van Dagattracties Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Steeds meer musea openen inmiddels hun deuren online zodat de tentoonstellingen alsnog bezocht kunnen worden.

Dierentuinen bovenaan verlanglijstje

Maar liefst zeven dierentuinen staan in de top 10 van ontspannende dagattracties die de Nederlander het komende Paasweekend het meest gaat missen. Van deze zeven staat Diergaarde Blijdorp het hoogst op het lijstje. En ondanks veel negatief nieuws over de inhoud en resultaten van Wildlands in Emmen, zijn nog steeds veel mensen nieuwsgierig naar dit in 2016 geopende park. Ten opzichte van de vorige meting van 2018 is vooral Apenheul fors in aantrekkingskracht gegroeid. Twee jaar geleden stond het Apeldoornse park nog negende op de verlanglijst van te bezoeken attracties en nu is dit plaats vier.

Top 10 van pretparken en dierentuinen die we het liefst willen bezoeken: 

Efteling
Diergaarde Blijdorp
WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
Beekse Bergen
Apenheul
Koninklijke Burgers’ Zoo
Ouwehands Dierenpark Rhenen
Artis
Keukenhof
Walibi Holland

Madurodam, Het Spoorwegmuseum en NEMO gunnen we de kinderen het meest

Voor een leerzaam dagje uit zou men het liefst komend weekend naar Amsterdam gaan, voor het Rijksmuseum of anders het Anne Frank Huis. In een gezelschap met kleine kinderen zou de keuze anders worden. Madurodam, Het Spoorwegmuseum en NEMO worden als meest kindvriendelijk gezien onder de leerzame uitstapjes.

Top 10 van leerzame attracties die we liefst willen bezoeken:

Rijksmuseum Amsterdam
Anne Frank Huis
Nederlands Openluchtmuseum
Naturalis
Madurodam
Het Spoorwegmuseum
NEMO Science Museum
Beeld en Geluid
Zuiderzeemuseum
CORPUS