Gerda’s trendy Boerenkoolshake

Gerda maakte een shake van boerenkool. Klinkt misschien 'stamppot'-vreemd, maar is heel erg lekker en nog gezond ook! Ook eens proeven?

Nu de Olympische Spelen volop bezig zijn, komt er bij mij maar één gedachte bovendrijven: voeding. Goede voeding welteverstaan. Topsporters zijn gebaat bij een uitgebalanceerd dieet. Dat is de basis voor (fysieke) topprestaties. Momenteel ben ik herstellende van een sportblessure en heb ik mijn eigen race te rijden, om het zo maar te noemen. Voeding staat ook bij mij nu op nummer één. En dat brengt me bij een supergezonde shake. Boerenkool is een Hollandse groente die tegenwoordig hip & trendy is. Deze superfood werd in New York onder andere geserveerd als boerenkoolsla, boerenkoolsoep of als gefrituurde boerenkool. Ook kan de groente rauw gegeten worden. En dat leek mij een uitstekend plan. Eens proberen hoe het zich manifesteert in een shake. Ik heb er lekkere fruitsoorten aan toegevoegd. Een supersnelle en goede shake om je fysieke gesteldheid op te krikken. Echt een olympische start van je dag. Boerenkool zit namelijk vol anti-oxidanten en vitamine K en die werken ontstekingsremmend.

 

Ingrediënten:

  • 2 stronken boerenkool (te verkrijgen op de markt)
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 navelsinaasappelen
  • Banaan
  • 50 gram rood fruit (uit de vriezer)
  • Theelepel honing

Gerda’s trendy Boerenkoolshake

Aan de slag:

Spoel de stronken boerenkool af. Snijd de sinaasappel in vieren en snijd met een klein mesje het vruchtvlees eruit. Doe deze samen met de boerenkool in een blender. Voeg hieraan het rood fruit toe. Een druk op de knop en zorg ervoor dat alles heerlijk samensmelt. Voeg honing naar smaak toe. Op naar de volgende gouden medaille. Eet smakelijk!

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal