Garda's taart with love

Gerda’s taart with love

Deze witloftaart is een bron van vitamine C. Zowel de witlof als de ui bevat vitamine C en zo houd je de verkoudheid buiten de deur. Niet iedereen houdt van de bittere smaak van witlof. Maar de smaak van witlof wordt door het roerbakken in een wok zoeter, het is alsof de bittere smaak verdwijnt en daarom noem ik het with love. Laat je verrassen door deze taart.

Wat heb je nodig:

  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 4 rode uien
  • 500 gr witlof
  • 200 gram roombrie
  • 100 gram geitenkaas
  • 3 theelepels oregano
  • Herbamare kruidenzout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Doe het bakpapier op de bakplaat en verdeel hierover de plakjes bladerdeeg (met de bebloemde kant naar beneden). Zorg voor een kleine overlap. De naden goed dichtdrukken en prik met een vork gaatjes in het deeg. Even 10 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Nu kan het deeg een beetje ‘opkomen’ voordat deze belegd wordt.

Snijd de ui in halve ringen. Haal de harde kern uit de witlofstronken door deze te halveren in de lengte. Vervolgens de witlof in reepjes snijden. Verhit de koekenpan en bak de ui ongeveer 5 minuten in de kokosolie. Voeg de witlofreepjes toe en bak deze 5 minuten mee. Een beetje kruidenzout toevoegen.
Schep het mengsel uit de koekenpan op het bladerdeeg. De stukjes gesneden roombrie en geitenkaas verdelen en bestrooien met oregano.

Bak deze taart plm. 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top