Gerda’s Salade Driedaagse, dag 2: Bietensalade

Wie gisteren de koolsalade heeft gemaakt, weet al dat Gerda's recepten heerlijk zijn. Zet vandaag eens een rode op tafel. (De redactie heeft hem gemaakt: super lekker!)

Nu de zomervakantie daar is, willen we relaxen, chillen en natuurlijk lekker eten. Onze 50+ kok Gerda gaat meteen voortvarend van start met gezonde makkelijke maaltijdsalades en pakt deze week uit met drie varianten. Vandaag de tweede. 

Gerda’s ‘eerbied voor de biet’ salade

Om een overheerlijke salade uit te serveren is deze een must. Easypeasy te maken en lekker dat ‘ie is! Je hebt deze salade snel op tafel en omdat het oog ook wat wil, is dit er eentje met een fascinerend zomers kleurenpallet. Dan krijg je eerbied voor de biet.

Ingrediënten:

  • 4 voorgekookte bietjes
  • 250 gr feta of geitenkaas
  • 4 takjes munt
  • 70 gram rucola sla
  • 10 walnoten
  • 2 appels (friszoete)
  • Peper
  • Herbemare keukenzout

Aan de slag:

  • Snijd de bietjes in kleine stukjes en verbrokkel de kaas.
  • Snijd de appel en crunch de walnoten. 
  • Voeg dit alles samen inclusief de rucola sla. 
  • Maak het af met de blaadjes munt, 2 eetlepels olijfolie.
  • Tot slot strooi je kruidenzout erover.

 

Eet smakelijk

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal