Gerda’s piece of carrotcake

Worteltaart en ontbijt, gaat dat samen? Bij Gerda wel. En het is een piece-of-cake om deze variant te maken!

Er wordt wel eens gezegd dat het ontbijt de belangrijkste start van de dag is. Zoals het gezegde luidt: een goed begin is het halve werk! Het ontbijt levert je energie en het zet je darmen aan het werk. Waarschijnlijk ga je later op de dag meer eten en sneller voor een snack kiezen als je deze maaltijd overslaat. Ik heb niet iedere dag tijd voor een uitgebreid ontbijt, maar op mijn vrije dag of in het weekend maak ik er graag werk van.

Zelf ben ik wel te vinden voor een stukje worteltaart. Met suiker, zonder suiker, met gluten of juist glutenvrij. Worteltaart kan ik moeilijk weerstaan. Steevast wanneer ik naar mijn cursus ga, wordt er bij het kopje thee verrukkelijke worteltaart geserveerd. En iedere keer ben ik weer verrast door de fijne smaak. Dat bracht mij op een idee. Je weet misschien wel dat het maken van worteltaart aardig wat tijd in beslag neemt. Maar deze variant is het een piece-of-cake om het zo maar te noemen. Het kost een kwartiertje van je tijd en het is super gezond. Havermout is de basis voor dit recept. En deze keer heb ik de noten vervangen door dadels.

Ingrediënten:

50 gram havermout
50 gram geraspte wortel
20 gram cranberry’s
200 ml melk
1 theelepel kaneel
3 verse dadels

Aan de slag:

Ontpit de verse dadels. Breng de havermout, de cranberry’s en ongeveer ¾ van de geraspte wortel samen met de melk aan de kook. Zachtjes laten koken voor ongeveer 15 minuten en regelmatig doorroeren. Op het laatst de kaneel eraan toevoegen. Doe de pap in een kom en garneer deze met het restant wortel en de verse dadels.

Eet smakelijk!

Hartelijke (kook)groet,
Gerda Uiterwaal

 

Wil je meer recepten van Gerda uitproberen? Klik dan hier!