Gerda’s krachtige kippensoep

Wat een frisse en gezonde huid met kippensoep te maken heeft? Volg Gerda's recept en je snapt het.

Yeah, het voorjaar is van start gegaan. De dagen worden langer, de vogels fluiten, het gazon wordt gemaaid en het zonnetje schijnt. Je bent aan het opruimen geslagen en wie weet zelfs aan de slag gegaan met de grote schoonmaak. Het stof mag er afgeblazen worden. Juist in dit seizoen begint het te kriebelen om activiteiten op te starten en dan is een krachtige kippensoep een must. Deze soep geeft je lijf een fijne boost en draagt bij aan een gezond immuunsysteem en gezonde darmen. Gezonde darmen zorgen voor een mooie en soepele huid. En die huid mag weer gezien worden. Geniet van het voorjaar en gun jezelf deze boost en laat de zon je huid maar strelen!

 

Ingrediënten:

3 tot 4 kippenbouten

2 liter water

3 eetlepels (gedroogde) rode linzen

2 preien

1 ui (grof gesneden)

2 teentjes knoflook

Een paar champignons

Een flinke scheut tamari

1 theelepel Sereh poeder

1 theelepel Kurkumapoeder

1 theelepel Gemberpoeder

Bosje verse peterselie

Halve rode peper

 

Aan de slag:

Doe ruim 2 liter water in een soeppan en voeg de kippenbouten toe. Breng dit aan de kook en laat het daarna ongeveer 2 uur op zacht vuur pruttelen. Neem de kippenbouten uit de bouillon en leg deze op een bord. Daarna de bouillon zeven. De kippenbouten kunnen na afkoelen ontveld worden en ontdaan worden van het bot. Met twee vorken de kip in draadjes plukken. Snijd de ui, prei, champignons, peper en peterselie. De bouillon weer op het vuur zetten en de gesneden ui, prei, champignons en rode peper toevoegen. Pers 2 knoflookteentjes en voeg deze toe. Vervolgens de poeders (sereh, kurkuma, gember) toevoegen. Dit alles aan de kook brengen. De rode linzen toevoegen samen met de peterselie en dan op laag vuur laten pruttelen voor zo’n 15-20 minuten.

Serveren met bijvoorbeeld een pitabroodje. Eet smakelijk!

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal