Gerda’s koek en (Paas)ei

Gerda is in de eieren, dat moge duidelijk zijn. Na het lezen, meteen lekker bakken! Iets met ei dus.

Traditiegetrouw wordt er met Pasen gezocht naar eieren. Ik wil alleen maar heel graag mijn ei kwijt en ben op zoek gegaan naar het ei van Columbus. Misschien kan ik beter maar eieren voor mijn geld kiezen. Of juist bedenken dat een half ei beter is dan een lege dop. En ach, eigenlijk is alles ok of anders gezegd: ‘koek en ei’. Natuurlijk wil ik de kip met gouden eieren nog niet slachten. Maar ja een omelet kan ook niet gemaakt worden zonder eieren te breken. Ik heb er toch nog even moeite voor gedaan en ben op eieren gaan lopen. Raad eens? De grap is dat ik voor een appel en een ei deze ingrediënten heb verkregen, want het merendeel lag in mijn koeling. Ik kreeg een tip uit een verrassende hoek, maar ja die kwam met het zout toen het ei al op was. Het gerecht was namelijk al klaar. Het is ook nog geen mei, want in mei legt ieder vogeltje een ei. Maar ik geloof dat ik nu even mijn ei kwijt ben. Hopelijk kun je net als mij jouw ei hierin kwijt. Ik wens een ieder alvast een vrolijk Pasen!

Ingrediënten voor 2 personen:

2 eieren (medium)

2 plakjes bladerdeeg (diepvries)

Cherrytomaatjes

Peterselie

50 gram geraspte kaas

4 plakjes Italiaanse ham

Snufje peper & zout

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 200 °C. De ovenschaaltjes (bijvoorbeeld cocottes) invetten en bekleden met bladerdeeg. Even gaatjes met de vork prikken en de schaaltjes ongeveer 5 minuten in de oven doen. Het deeg komt zo al iets omhoog voordat het belegd gaat worden. De tomaten in schijfjes snijden en de peterselie heel fijn hakken. Beleg het bladerdeeg met deze ingrediënten. Strooi de helft van de geraspte kaas erover. Nu met twee plakjes ham een soort bakring maken voor het ei. Voordat je het ei breekt het restant geraspte kaas erin doen. Voorzichtig het ei breken (dooier moet heel blijven). Zet de schaaltjes in de oven voor ongeveer 15 minuten (net zolang tot het ei gestold is). Meteen serveren.

Eet smakelijk!

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

 

Meer recepten vind je op Gerda’s recepten-pagina