Geen zomer zonder Gerda’s mango smoothie

Het is fris vandaag, maar dat geeft je de gelegenheid om even goed boodschappen te doen. Koop mango's en maak een zomerse smoothie! Want die zon komt gewoon weer terug!

Het zonnetje heeft de afgelopen periode veel geschenen en de temperatuur was regelmatig zomers. In die sfeer ben ik nog een beetje en voor volgende week ziet het er weer goed uit. Daarom nu alvast een lekker koud drankje, oftewel een smoothie.

Smooth betekent zonder stukjes of glad. Smoothies zijn er in vele soorten en smaken te koop, maar je kunt ze ook zelf maken. Gewoon uitproberen. Er is voldoende fruit beschikbaar op de markt om er iets lekkers van te maken. Net als de stukjes fruit kun je ook de yoghurt invriezen om een hele koude versie te maken.

Door de modder

Dit weekend staat er een obstakelrun in Limburg op het programma. Een heerlijk uitdagend parcours waar je ook als volwassene nog lekker door de modder mag rollen. Bij deze run draait het niet om de tijd, maar om het uiteindelijk halen van de finish en dat met elkaar – je team – te vieren. Het Natuurlijk Gerda team is ook van de partij. Vanwege een blessure kan ikzelf helaas niet deelnemen, maar mijn team ga ik uiteraard stevig aanmoedigen en vastleggen op de gevoelige plaat.

Ook met het koken zijn er soms obstakels te overwinnen, zoals het kiezen van het juiste recept of de receptuur zo aanpassen dat die op z’n lekkerst is. Om dan feedback te ontvangen op de gekozen versie die toch anders uitpakt dan het gewenste resultaat. Dat is nou juist zo avontuurlijk aan koken. Komt mijn idee of de smaak van een recept over op mijn ‘publiek’ thuis aan tafel of op social media? Eén ingrediënt mag in mijn beleving nooit ontbreken en dat is liefde. Aandacht voor waar je mee bezig bent, in dit geval een recept. Dat maakt het verschil.

Kort samengevat, zonder obstakels geen winst en dus ga ik lekker weer aan de slag in mijn keuken. Nieuwe inspiratie opdoen en nieuwe recepten en avonturen uitserveren. En hier dan het recept voor de mango smoothie.

Ingrediënten

  • 225 gram yoghurt
  • 1 rijpe mango
  • Zonnebloempitten
  • Handjevol rood fruit (eventueel bevroren)

Aan de slag

Snijd de mango in blokjes. TIP! Je kunt twee helften van de mango langs de pit afsnijden. Deze twee helften kun je als boter-kaas-en-eieren rooster in vierkantjes snijden. De schil omvouwen en dan kun je de blokjes er zo afsnijden.

Doe de blokje  in een blender (of pureer met de staafmixer) en maak van het fruit een glad (smooth) mengsel. Mocht je een zoetekauw zijn, dan kun je er een vleugje honing aan toevoegen. Vervolgens een groot glas of beker pakken en deze in laagjes vullen. Eerst een laagje mango, dan een laagje yoghurt en zo doorgaan totdat het glas gevuld is. Je kunt ook de yoghurt gelijk bij de mangoblokjes voegen. Een handjevol rood fruit dient als garnering, samen met een paar zonnebloempitten.

Proost op de zomer!

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal