Geen Vierdaagsefeesten, toch een beetje feest

Na 50 jaar onafgebroken feest in de derde week van juli gingen de Vierdaagsefeesten dit jaar niet door. Toch was het niet stil in Nijmegen!

Na 50 jaar onafgebroken feest in de derde week van juli gingen de Vierdaagsefeesten dit jaar niet door. Toch was het niet stil in Nijmegen! Festivaldirecteur Leo Weterings: “Ook al waren er geen Vierdaagsefeesten, de inventiviteit van kleinschalige initiatieven die wel mogelijk waren, zijn hoopgevend voor de toekomst. De vraag is niet óf, maar hóe we volgend jaar de Vierdaagsefeesten kunnen organiseren”.  

De terrassen, die feestelijk waren aangekleed in de sfeer van de Vierdaagsefeesten, zaten de hele week vol, binnen de mogelijkheden van de 1,5 meter afstand. Niet alleen het stadscentrum was populair, maar ook locaties als De Achtertuin, De Kaaij en Hubert konden rekenen op veel animo.

Vizier op 2021

Er deden ruim 10.000 mensen mee aan de Vierdaagsefeesten CityGame, waarbij raadsels door de stad moesten worden opgelost. Velen combineerden dit met een toegangskaartje voor een binnenprogramma, bijvoorbeeld bij Doornroosje (georganiseerd door Valkhof Festival) of Brebl (door Otis Park). Filosoof Maxim Februari had 2x de Stevenskerk, zijn oorspronkelijk geplande locatie, kunnen uitverkopen. Hij gaf nu een lezing voor een klein gezelschap in de bibliotheek, waar tevens een expeditie voor kinderen werd georganiseerd. Bij De Vereeniging kon een kleine groep mensen genieten van Ratzke’s Zomernachten, een show die ook na de Vierdaagsefeesten nog door gaat. De organisatie richt zich inmiddels weer op 2021.

Weterings: “We zijn al begonnen met de eerste voorbereidingen, in de grote variant die we gewend zijn. Mochten er dan toch nog aanpassingen nodig zijn, verwachten wij dat we met de evenementenbranche en al onze partners dan inmiddels genoeg ervaring hebben opgebouwd om maatregelen te nemen waar nodig. Dus zet gerust in je agenda: 17 t/m 23 juli 2021!”

Kijk op vierdaagsefeesten.nl voor meer informatie.

Foto (C): JanWillem de Venster