Geef mensen meer vertrouwen in hun financiële toekomst

50PLUS gaat zich sterk maken voor die grote groepen mensen die zich zorgen maken over hun financiële toekomst. De partij trekt zich de bezorgdheid van deze Nederlanders erg aan en wil dan ook niets liever dan mee-regeren in de nieuwe kabinetsformatie van 2017.

Bij een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond heeft van de 50PLUS-kiezers en van degenen die overwegen op deze partij te stemmen, 60 procent aangegeven grote zorgen te hebben over hun financiële toekomst. Dat moet veranderen, vindt 50PLUS. De politiek moet dusdanige maatregelen nemen, dat de mensen weer vertrouwen krijgen. Daarom maakt 50PLUS deze bezorgdheid tot een van haar speerpunten in de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017.

Daarbij zal de boodschap aan de kiezers ook zijn: hoe meer zetels 50PLUS bij de verkiezingen haalt, hoe groter de kans dat de partij bij de kabinetsformatie wordt betrokken, hoe groter ook de kans dat 50PLUS in de regering komt en hoe groter dan ook de kans dat wat 50PLUS wil in het regeerrakkoord komt.

In opdracht van het Wetenschappelijk Bureau van 50PLUS deed Maurice de Hond een studie naar ‘de positie van ouderen en 50PLUS’. Daaruit kwam onder meer naar voren dat 84 procent van de 50PLUS-doelgroep ontevreden is over het huidige kadinet van VVD en PvdA.

De Hond presenteerde zijn onderzoeksresultaten zaterdag 3 september tijdens een kaderbijeenkomst van 50PLUS in het gebouw van de Tweede Kamer. Partijvoorzitter Jan Nagel noemde de presentatie de aanzet tot campagne voor de Kamerverkiezingen van volgend jaar.

Maurice de Hond stelde bij deze gelegenheid ook vast dat huidig partijleider Henk Krol de ideale lijsttrekker voor 50PLUS bij de verkiezingen is. De stijging van 50PLUS in de opiniepeilingen bewijst dat volgens hem. Ook wees De Hond erop dat Krol de afgelopen periode diverse stormen heeft doorstaan en nog fier overeind staat. Aanvallen op zijn persoon bleken uiteindelijk nergens op gegrond te zijn.

De Hond greep de bijeenkomst in Den Haag ook aan om ons verkiezingsstelsel aan de kaak te stellen. Dat moet compleet anders, stelde hij. Hij waarschuwde: ‘’Met de politiek lopen we als lemmingen op de afgrond af, net zoals nu in Spanje gebeurt.” De oorzaak is volgens hem dat Nederland verzaakt heeft het politieke stelsel aan te passen aan de veranderde tijden.

Wie kennis wil nemen van het concept-verkiezingsprogramma van 50PLUS kan dat HIER vinden.