close
  • donderdag 22 oktober
Bouw en verbouw

Gasloos wonen? Laat kunststof kozijnen plaatsen

Gasloos wonen? Laat kunststof kozijnen plaatsen

Vanaf 2050 moeten alle huizen van het gas af zijn. Maar dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Compleet gasloos wonen vraagt vaak om flinke investeringen en grote aanpassingen. Toch zijn er nu al kleine dingen die je kunt doen om je gasverbruik te verminderen. Één daarvan is kunststof kozijnen of een kunststof dakkapel laten plaatsen in Friesland. We vertellen je graag meer over deze en andere manieren om energie te besparen.

Koken op inductie

Kook je op gas? Met een relatief kleine investering kun je overstappen naar koken op inductie. Een keuken is eenvoudig aan te passen op koken op stroom. Bovendien is koken met elektriciteit een stuk veiliger dan koken op gas. Je kunt niet per ongeluk het gas aan laten staan en de kookbodem wordt niet warm, waardoor je niet bang hoeft te zijn je vingers te branden. Koken op inductie heeft van alle kookvormen het hoogste rendement.

Warmtepomp

De warmtepomp is een gasloos alternatief voor een cv-ketel. Is je cv-ketel bijna aan vervanging toe? Denk dan eens na over een warmtepomp. Deze haalt zijn warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Je kunt, net als bij elektrisch rijden, voor een hybride versie (combinatie van warmtepomp en cv-ketel) of een volledig elektrische versie kiezen. Voor een warmtepomp is het echter wel belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. Is dat niet zo, pak dit dan eerst aan.

Extra isolatie

Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe minder gas je verbruikt als je je huis verwarmt met een cv-ketel. Vaak wordt er meteen gedacht aan rigoureuze aanpassingen, zoals dak- en spouwmuurisolatie of het aan laten brengen van vloerverwarming, maar kunststof kozijnen dragen ook hun steentje bij. Ze isoleren beter dan houten of aluminium kozijnen. Hoe lager de U-waarde van kozijnen, hoe beter de isolatiewaarde. En kunststof kozijnen hebben bovendien ook nog eens geen onderhoud nodig!

Om met zijn allen richting een gasloze toekomst te gaan, zullen we allemaal een stap in de juiste richting moeten zetten. Informeer eens bij verschillende aanbieders naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld koken op inductie, het plaatsen van een warmtepomp of kunststof kozijnen. Specialist Jansma Burdaard heeft al vele kunststof kozijnen en dakkapellen geplaatst in Sneek, Leeuwarden en omstreken. Kozijnen die in eigen beheer in Friesland gefabriceerd worden. Al ruim 30 jaar is dit familiebedrijf een begrip. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden of een offerte op maat!

[advertorial]

Geschreven door: Redactie