Foto van de maand – Vos in de duinen

Ook deze maand weer een prachtige foto van Gea Neijsen. Ze had er wat voor over om de vos voor de lens te krijgen. Klik verder voor de hele foto en het verhaal erachter.

Ook deze maand weer een prachtige foto van 50+ fotografe Gea Neijsen. Een vos voor je lens, dat gebeurt je niet zomaar. Als je dat wilt, dan moet je daar wat voor doen. Gea was vorig jaar al een keer met een andere fotograaf naar Zuid-Holland gegaan in de hoop een vosje te zien en dan ook nog dé foto te schieten. Helaas liep de missie toen op niets uit, maar het bleef op haar verlanglijstje staan.

En de aanhouder wint. Dit jaar ging ze nog een keer, nu met haar dochter van vijftien, tien andere fotografen en een gids die het gebied goed kende. Dat laatste is natuurlijk geen garantie op succes, maar ze hoopte dat de kans om een vos te kunnen fotograferen daardoor wel groter zou zijn. Al wandelend vonden ze diverse afgekloven botten en dan weet je dat je in de buurt bent. Eerst zagen ze een vosje in de verte en toen kwam er ineens één aangelopen over het pad. Enorm gaaf om te zien natuurlijk! Maar dan nog die foto’s en dan is het zaak om het beest dichtbij te zien en voor langere tijd in de buurt te hebben. Uiteindelijk lukte dat. Deze vos was ontspannen en kwam heel dichtbij, misschien in de hoop wat eten te scoren. Vossen zijn niet gevaarlijk, maar kunnen wel bijten als je ze aait. Dus ze bleven op gepaste afstand en het vosje liet zich goed fotograferen. Zelfs van zo dichtbij dat je de teek bij het oog kon zien. De dochter van Gea lag op haar buik met een verrekijker toen de vos op zo’n zeventig centimeter afstand om haar heen liep. Toen ontstond er wel even een adrenalinemomentje. Helaas zijn daar geen foto’s van, omdat er een telelens op het fototoestel zat. Jammer, maar het verdere resultaat was de wandeltocht van zo’n twaalf kilometer zeker waard!

Vos