FEBO wil samen met HEMA de rookworstkroket maken

De HEMA en de FEBO zijn jarig. Dit jaar worden de twee bedrijven respectievelijk 90 en 75 jaar oud. De FEBO vindt dat reden voor een feestje en wil samen met de HEMA de ,,ultieme oer-Hollandse snack” creëren: de rookworstkroket.

,,Onze held, de authentieke FEBO kroket, gecombineerd met de beroemde HEMA rookworst – wie wil dat nu niet?”, zegt Dennis de Borst, directeur van FEBO. De bedoeling is dat de buitenkant van de kroket hetzelfde blijft, maar dat er binnenin blokjes rookworst in de ragout zitten. Volgens een woordvoerder is de rookworstkroket zelfs al gemaakt en getest. ,,Iedereen die hem getest heeft, vindt het erg lekker.”

Doorzetten
Het idee is inmiddels al via Facebook bij de HEMA voorgelegd. Maar helaas reageert het bedrijf niet positief. ,,Zoals besproken lenen we onze rookworst niet uit. Hij is al negentig jaar onze beste vriend, en daar zijn we heel zuinig op”, schrijft de HEMA als reactie op het Facebookbericht.

De FEBO geeft echter niet op. Na een intern gesprek hebben ze besloten de actie door te zetten, in de hoop de HEMA samen met heel Nederland om te krijgen. Dinsdag spreken de twee bedrijven elkaar telefonisch over het idee. En heel Nederland kan meeluisteren en -kijken. Het gesprek wordt namelijk om 17.00 uur live uitgezonden op Facebook.

Natuurlijk moet er nog een naam gekozen worden voor de nieuwe snack. Consumenten in Nederland mogen op Facebook kiezen uit twee namen, namelijk de ‘Krookworst’ of de ‘Rooket’.