Fashion Friday: in je pyjama de straat op

We hebben het niet van onszelf, maar wie de modebladen op de voet volgt zal zien dat het hartstikke trend is om in je pyjama de straat op de te gaan. Wrijf het zand maar uit je ogen, en houd die streepjesbroek maar aan.

Dit wilden we natuurlijk eerst niet serieus nemen, maar Instagram ontploft als het gaat om foto’s van pyjama-setjes gecombineerd met allerhande kledingstukken om er een complete trendy outfit van te maken. Ja, ook voor als je boven de vijftig bent.

Het betreft dan wel een beetje een kwaliteitspyjama van mooi katoen, het liefst eco. Vervolgens combineer je een oversized pyjamajasje met een jeans of je draagt een pyjama top als een blouse. Het mag duidelijk zijn; het staat helemaal niet raar. Nu wijde broeken in de mode zijn, valt die pyjamabroek allerminst uit de toon. Sterker nog; je kunt er prima mee voor de dag komen. Vooral gecombineerd met een jasje of colbert en korte laarsjes of sneakers. Je ziet eruit als om door een ringetje te halen.

Over de ruime gestreepte blouse, die eigenlijk een pyjamajasje is, zijn de meningen op de redactie echter verdeeld. Maar zodra zo’n oversized exemplaar op een leuke manier bij de middel geknoopt wordt, staat het toch behoorlijk elegant. Hetzelfde geldt voor de oversized pyjamajas met daar omheen een fraaie riem.

Kortom; een beetje gekkigheid in de mode is ons niet vreemd. Bovendien hebben we in de coronatijd wel geleerd dat comfortabele kleding (lees: onesie of joggingpak) heerlijk zit en dat je er prima mee over straat kunt. Misschien is de pyjama outfit toch wat over de top, maar als je het aandurft ben je helemaal up-to-date.

 

 

 

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top