Er op vooruit in 2018? Wees single en AOW’er

Ga je er op voor- of achteruit in 2018? Check je loonstrook of pensioen!

Veranderingen in loon of pensioen in 2018? We zetten ze even op een rij.

‘De enige groep Nederlanders die er in 2018 door de bank genomen op achteruitgaat, zijn gepensioneerden met een aanvullend pensioen. Hoe meer aanvullend pensioen ze ontvangen, hoe meer geld ze netto inleveren’, meldt de Volkskrant in een bericht over het loonstrookje in 2018.

Geen lekkere binnenkomer voor als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt. En dat terwijl de meeste mensen er netto iets op vooruitgaan komend jaar. Veel is het echter niet. Het gaat slechts om een paar euro. Tenzij je grootverdiener bent, dan houd je meer over doordat het hoogste belastingtarief een eind is opgeschoven.

Dan kun je beter bouwvakker zijn

Ben je parttimer en verdien je bruto tussen de 1000 tot 1500 euro dan ga je er een paar euro op achteruit. En wie ambtenaar is en twee keer model verdient, levert een euro in. Dan kun je beter bouwvakker zijn. Bouwvakkers met een minimumloon krijgen bij het vier weken salaris netto 12 euro meer uitbetaald.

Nog even voor wie gepensioneerd is. Heb je een aanvullend pensioen van 2.750 per maand, dan heb je -vanwege de verhoging van de bijdrage voor de Zorgverzekeringswet- netto 7 euro per maand minder. Daarentegen is er wel acht euro bruto per maand meer voor iedere AOW’er die getrouwd is. Wie single is krijgt maar liefst 12,50 euro meer!