Elske DeWall op Glemmer Beach

LEMMER – Glemmer Beach is het driedaagse strandfestival op het strand van Lemmer voor jong en oud. De organisatie kondigt met trots aan dat naast Guus Meeuwis ook Elske DeWall het podium van Glemmer betreedt op zaterdag 2 september. Samen met vele andere artiesten sluit zij de laatste dag van het grootste strandfestival van Friesland af.

Elkse DeWall is een bekende zangeres die opgroeide in het Friese Veenwouden. Ze heeft onder andere geschitterd op het North Sea Jazz en won de prijs 3FM Serious Talent en de Friese Popprijs. Haar derde album Velvet Soldier kwam begin dit jaar uit met onder andere de ijzersterke single ‘Black Water’. Dit jaar vertolkte zij de rol van Maria tijdens The Passion en gaf daar een prachtig optreden. Velen waren onder de indruk van de vertolking van ‘Heb Het Leven Lief’ gespeeld door Elske DeWall als Maria.

Het festival wordt afgesloten met Nederlands bekendste Nederlandstalige zanger Guus Meeuwis. Guus Meeuwis brak in 1995 door met het nummer ‘Het is een nacht’ en gaf als eerste Nederlandse artiest een concert in de Royal Albert Hall in Londen. Het is de tweede keer dat Guus Meeuwis het podium van Glemmer Beach betreedt.

Naast Elkse DeWall en Guus Meeuwis zijn er ook optredens te zien, waaronder van de Skere Heren en de Lemster DJ Stef. Skere Heren bestaat uit een muzikale groep mannen die jong en oud bereiken met een mix van rap, rock en pop. De songteksten gaan voornamelijk over het leven van skere (armzalige) twintigers.

Glemmer Beach is het festival van Friesland waar bezoekers op hun blote voeten kunnen genieten van een fantastische sfeer en grote muzikaliteit. Glemmer Beach is onder andere geliefd om zijn unieke locatie aan het water en ongedwongen sfeer. Daarom noemt Glemmer Beach haar festival ook ‘het gezelligste festival op ‘e Lemmer’.