Elektrisch rijden: veel interesse, maar nog weinig verkocht

Veel Nederlanders zijn geïnteresseerd in een elektrische auto, maar er eentje kopen is een ander verhaal. Niet in het minst omdat deze nog altijd stukken duurder is dan een vergelijkbare auto op bijvoorbeeld benzine.

Een andere aarzeling is dat er mogelijk niet voldoende oplaadpunten zijn voor een elektrische auto. Auto’s met een volle accu rijden weliswaar al meer op die accu dan voorheen -eerder 221 kilometer en nu 270 kilometer- maar toch gaan mensen er nog niet massaal door overstag.

Hybride rijden stagneert

Vierhonderdduizend Nederlanders gaven dit jaar aan binnen twee jaar elektrische te willen gaan rijden. Een kleine stijging van een procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Er zijn wel meer mensen die hybride zijn gaan rijden, maar aangezien de financiële voordelen daarvan al snel achterhaald zijn, zal dat aantal stagneren.

Geld er niet voor over

Deze constateringen volgen uit een Elektrisch Rijden Monitor van de ANWB. In cijfers zegt 37 procent van de Nederlanders geïnteresseerd te zijn in elektrisch rijden, maar hebben ze het geld er niet voor over. Een elektrische auto kost minimaal twintigduizend euro. En vaak zo’n tienduizend euro duurder dan een ‘gewone’ auto.

Zo min mogelijk schade aan milieu

De overheid wil toch gaan stimuleren dat mensen meer en meer elektrisch gaan rijden. Ons vervoer moet immers zo min mogelijk schade aan het milieu aanbrengen en de uitstoot van schadelijke stoffen moet omlaag.

Bron: NOS.nl

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top