Eindelijk veilige sleutelkastjes om zorg toegang te geven

Onveilige sleutelkastjes komen regelmatig in het nieuws, omdat inbrekers ze makkelijk open kunnen krijgen. En dat is een groot probleem omdat steeds meer ouderen in Nederland een sleutelkluisje bij de voordeur hebben hangen, om zorgverleners en mantelzorgers toegang te geven tot hun woning.

(Tekst: FocusCura)

Een bekend probleem van vrijwel alle betaalbare systemen is dat inbrekers deze makkelijk open krijgen. Met cKey Pin zegt FocusCura een einde aan dit probleem te maken.

150.000 onveilige sleutelkastjes
In 2014 stelde ouderenbond KBO-PCOB al dat er in Nederland 150.000 onveilige sleutelkluizen aan de gevels hangen. En onlangs besteedde het VARA-programma Kassa nog uitgebreid aandacht aan het onderwerp.
‘Bestand tegen inbraak en vandalisme’

“Volledige inbraakwerende garantie kunnen we natuurlijk nooit geven, maar we hebben cKey Pin ontwikkeld in samenwerking met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van bankkluizen”, vertelt product manager Stijn van der Heijden van FocusCura. “Daardoor is het veel beter bestand tegen inbraak en vandalisme.”

Gecertificeerd systeem

cKey Pin draagt een Sold Secure Bronze certificering. Sold Secure is een toonaangevend Brits testinstituut dat zich toelegt op het beoordelen en classificeren van beveiligingsproducten. Daarmee voldoet het systeem aan de Europese veiligheidsvoorschriften.

Kluisje met pincode

De cKey Pin sleutelkluis wordt op de buitenmuur gemonteerd en is beveiligd met een pincode, legt Van der Heijden uit: “Je beslist zelf aan wie je de toegangscode geeft en je kunt de code ook altijd wijzigen. Zo weet je precies wie er je huis in kan. En dat is wel zo veilig”.