close
  • donderdag 24 september
Werk en opleiding

Efteling zoekt een machinist, iets voor jou?

Efteling zoekt een machinist, iets voor jou?

Liefhebber van de Efteling en gek van treinen? Dan is dit wellicht jouw kans. Het pretpark in het Brabantse Kaatsheuvel is momenteel op zoek naar een machinist voor de stoomtrein.

Als aankomend machinist ben je onder andere verantwoordelijk voor het opstarten en controleren van de stoomtrein voor opening van het park. Je helpt gasten met in- en uitstappen en zorgt dat ze een veilige treinreis door het park beleven. Aan het eind van de dag sluit je de stoomtrein af en ontkoppel je de wagon.

Wat zijn de eisen?

De Efteling zoekt iemand die minimaal over MBO werk- en denkniveau beschikt. Verder moet je geen last hebben van hoogtevrees en/of evenwichtsstoornissen. Er wordt van je verwacht dat je technisch inzicht hebt. Je moet vier tot vijf dagen per week beschikbaar zijn, waarvan eentje in het weekend. Als beloning krijg je een salaris van zo’n 2.000 euro per maand en er zijn leuke secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je met je gezin onbeperkt een bezoek brengen aan het park.

Magische ervaring

“De functie is natuurlijk bijzonder, maar de werkomgeving zeker ook. Je komt terecht in een wereld waarin wij de gasten willen betoveren. Ze komen om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Daar kun je als werknemer aan bijdragen”, vertelt een woordvoerder van de Efteling in het AD.

Geschreven door: Redactie