close
  • maandag 28 september
Vrije tijd

Efteling past uiterlijk poppen aan

Efteling past uiterlijk poppen aan

De directie van de Efteling komt vandaag met nieuws. Het sprookjespark investeert drie miljoen euro in het opknappen van de attractie Carnaval Festival. 

Het nieuws valt op, omdat de directie aangeeft dat niet alleen technische onderdelen worden vervangen, maar ook de poppen een ander uiterlijk krijgen wat beter past bij het huidige tijdsbeeld. Poppen krijgen bijvoorbeeld geen neusringen en kroeshaar meer, maar traditionele klederdracht.

Klachten

Met name buitenlandse toeristen klagen over het uiterlijk van de poppen in de attracties Carnaval Festival en Monsieur Cannibale. Tevens is er een actiegroep die van mening is dat kwetsende clichés, zoals neusringen, moeten verdwijnen. De Efteling geeft in de media aan dat de opknapbeurt op eigen initiatief gebeurt.

Directeur Fons Jurgens: “Carnaval Festival is technisch gezien toe aan onderhoud. We investeren niet alleen in nieuwe attracties, maar houden ook de wat oudere attracties graag up-to-date. Het geplande onderhoud is een logisch moment om ook aanpassingen op gebied van thematisering en duurzaamheid te doen. Carnaval Festival blijft herkenbaar voor iedereen. Het wordt nog meer een feestje, alleen dan van deze tijd.”

Drie maanden dicht

Vanwege de grote opknapbeurt gaat Carnaval Festival, die dit jaar 35 jaar bestaat, drie maanden dicht (van 4 maart tot en met 31 mei). Honderd van de 275 poppen worden aangepast. Daarnaast krijgt de attractie energiezuinige verlichting en worden technische onderdelen vervangen.

Aanpassingen aan Monsieur Cannibale worden overwogen wanneer de attractie aan onderhoud toe is, aldus een woordvoerder van de Efteling.

Foto: Wikipedia, bron: Efteling 

Geschreven door: Redactie