Ben je op zoek naar een heerlijke en gezonde mocktail om van te genieten? Probeer dan eens de Piña Colada smoothie van Sandra Ysbrandy. Deze vrolijke mocktail is gemaakt met ananas, banaan en venkel, en heeft een verrassende twist door het toevoegen van groenten. Bovendien geeft de kurkuma de smoothie een zonnige gele kleur. Een perfecte drank om jezelf op te vrolijken en te genieten van een verfrissend drankje zonder alcohol.
Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
- 150 gram cashewnoten
- 0,5 ananas
- 1 banaan
- 1 venkel
- 2 centimeter gember
- 1 limoen
- 500 milliliter kokoswater
- 50 gram geraspte kokos
- 1 theelepel kurkuma
- 0,5 theelepel fijngemalen peper
Extra benodigdheden
- Blender
Bereidingswijze Piña Colada
- Zet de cashewnoten onder met heet water en laat ze weken.
- Schil ondertussen de ananas en snijd deze in grove stukken.
- Pel de banaan en breek deze in stukken.
- Verwijder de harde stelen en de onderkant van de venkel en snijd deze in grove stukken.
- Schil de gember.
- Giet de geweekte cashewnoten af en doe ze in een blender.
- Boen de limoen schoon, rasp de groene schil erboven en pers het sap erover uit.
- Voeg de ananas, banaan, venkel, gember, kokoswater, geraspte kokos, kurkuma en peper toe aan de blender.
- Maal alles fijn tot een gladde smoothie.
- Zet de smoothie in de koelkast om ijskoud te worden.
- Verdeel de smoothie over 4 of 6 glazen en serveer direct.
Tip: Wil je de smoothie extra verfrissend maken? Voeg dan ijsklontjes toe voordat je de smoothie serveert.
Geniet van deze heerlijke Piña Colada smoothie en laat je verrassen door de combinatie van fruit, groenten en de zonnige gele kleur. Een perfecte mocktail om van te genieten op een zomerse dag of bij een feestelijke gelegenheid. Proost!
Sandra Ysbrandy deelt regelmatig haar heerlijke recepten en is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Voor meer inspiratie kun je terecht op onze receptenpagina.
(Bron: Sandra Ysbrandy. Foto, ter illustratie: Shutterstock)