Een seniorenwoning, zou jij dat willen?

Bijna negentigduizend seniorenwoningen zouden er moeten worden gebouwd om in de behoefte te voorzien.

Een woning met een slaapkamer op de begane grond, bredere deurposten en eventueel een lift. Ze zijn schaars. Er is een groot tekort aan deze zogenoemde seniorenwoningen.

Veelal besluit een 65-plusser zijn huidige woning zelf aan te passen, maar dat is niet altijd ideaal en de kosten kunnen flink oplopen. Bovendien betekent dat een stagnering binnen de huizenmarkt. Het aantal aangeboden woningen wordt er namelijk minder door.

Strenge hypotheekeisen

Is de 65-plusser van plan wel te verhuizen dan stuit hij tegen zulke strenge hypotheekeisen op het gebied van inkomen, dat het de senior behoorlijk lastig wordt gemaakt. Terwijl er best iets geregeld kan als er bijvoorbeeld genoeg overwaarde op het huis en een stabiel pensioen is. In de meeste gevallen dan weer wel een langduriger en daarmee meer kostbare aanvraag, een reden om het er bij te laten.

De oplossing ligt in het bouwen van passende woonruimte voor senioren waarvan een grote groep alleenstaand is. Als we iedere 65-plusser van zo’n woning zouden willen voorzien gaat het om bijna negentigduizend woningen.

Bron: Plus