close
  • zondag 1 augustus
Algemeen

Een prettige en gezonde werkplek inrichten hoeft niet moeilijk te zijn

Een prettige en gezonde werkplek inrichten hoeft niet moeilijk te zijn

We werken de afgelopen maanden meer vanuit huis dan ooit het geval is geweest. Voor de meeste mensen ziet het ernaar uit dat dit voorlopig ook nog de standaard zal blijven. Daarom wordt het hoe langer hoe belangrijker om te zorgen voor een goede werkplek. Thuis, maar ook op kantoor. Want nu het rustiger is dan ooit op kantoor, is het de ideale tijd om de werkplekken eens goed onder de loep te nemen.

In dit artikel lees je over de laatste ontwikkelingen op het gebied van ergonomisch kantoormeubilair. Ook maak je kennis met kantoormeubilair van Voortman, al jarenlang een marktleider op het gebied van kantoormeubelen van de hoogste kwaliteit.

Ergonomisch. Eigenlijk heel logisch

Het woord “ergonomisch” is inmiddels niet meer weg te denken uit het gesprek over een nieuwe kantoorinrichting. Logisch. Want nu steeds meer mensen een baan hebben waarbij ze het grootste deel van de dag zitten, is het de beste manier om werknemers gezond te houden. Daarbij kun je denken aan een goed afgestelde bureaustoel, maar ook een zit-sta bureau is een uitstekend voorbeeld. Voortman biedt bijvoorbeeld het verstelbare bureau Hi Tee, een model dat in ieder kantoorinterieur past vanwege de diverse opties in bureaubladen.

Even een korte opfrisser: het idee van ergonomisch werken is dat het werkgerelateerde klachten helpt voorkomen. Een verkeerde houding kan – zeker wanneer die voor lange tijd wordt aangehouden – leiden tot bijvoorbeeld rug- en nekklachten, spanningshoofdpijn of problemen met de gewrichten.

Juist het klassieke beeld van thuiswerken is funest voor die houding: met de laptop aan de keukentafel. Dat komt door het ontbreken van een goede bureaustoel, maar ook doordat de tafel niet in hoogte verstelbaar is. Nu thuiswerken steeds meer de nieuwe norm begint te worden, is het de moeite waard om te investeren in een goede thuiswerkplek. Dat begint dus bij een goed bureau. Het zit-sta bureau waar we hierboven naar verwezen heeft als extra voordeel dat het eenvoudig is om tijdens de werkdag ook een periode staand te werken. Daarmee wordt de doorbloeding bevorderd en het is ook weer een stuk beter dan de hele dag in dezelfde houding zitten.

Ook op kantoor is vaak nog veel te winnen

Werkgevers zijn er al langere tijd mee bezig om hun werknemers op deze manier een gezonde en prettige werkomgeving te bieden. Toch is de kans groot dat er ook bij jou op kantoor nog het nodige te winnen is.

Deze periode is de uitgelezen kans voor ondernemers om de werkplekken op kantoor eens kritisch onder de loep te nemen. Het is rustiger op kantoor dan ooit, waardoor het de ideale tijd is om meubilair te vervangen. Maar denk ook eens aan het verbeteren van de akoestiek op kantoor. Hiervoor kun je bijvoorbeeld denken aan het ophangen van speciale akoestische panelen, die de geluidsgolven in een ruimte dempen en die ruimte prettiger maken. Dat zorgt voor meer rust en dus minder stress bij de werknemers.

Kortom: er zijn meer dan genoeg eenvoudige manieren om te zorgen voor een prettigere werkplek, zowel thuis als op kantoor. Ergonomisch kantoormeubilair is daarin de meest gebruikte mogelijkheid. Maar ook met wat simpele akoestische oplossingen is het werkgenot vaak al snel te verbeteren.

 

Geschreven door: Redactie