Een Huis Vol: van 10 naar 11 kinderen

Vanavond begint het negende seizoen van Een huis vol, waarin drie grote Nederlandse gezinnen een exclusief kijkje in hun hectische leven geven.

Vanavond, maandag 16 december, start het 9e seizoen van Een Huis Vol, de succesvolle KRO-NCRV-serie over grote gezinnen. Drie Nederlandse families gunnen de kijkers een kijkje in hun hectische leven vol kinderen.

Familie Buddenbruck

De inmiddels bekende familie Buddenbruck en hun 10 kinderen zijn weer van de partij in deze nieuwe reeks. Bij het gezin Buddenbruck komt stilte maar zelden voor. Chaos, gezelligheid en vrolijkheid staan voorop. Het belooft een spannend jaar te worden voor de familie, want ze willen een toekomst in Duitsland op gaan bouwen. Huis en haard verlaten met 10 kinderen is best een hele uitdaging. En dan blijkt het ook nog te kriebelen bij Rob en Thaila en vinden ze hun huis nog nét niet vol genoeg.

Familie Jelies

Verder maken we in deze reeks van Een Huis Vol kennis met de gelovige familie Jelies. Johan en Janneke wonen met hun 7 dochters én enige zoon Harrie in Tollebeek in de Noordoostpolder. Het geloof staat voor vader Johan en rasechte Urkse Janneke op nummer één, maar ze vinden het vooral belangrijk om hun kinderen op te voeden met veel liefde en plezier. We zien hoe Johan en Janneke op geheel eigen wijze een balans weten te vinden tussen hun geloof en de moderne maatschappij en welke dagelijkse keuzes hierin gemaakt moeten worden.

Familie Kraan

Ook nieuw is de familie Kraan uit Boskoop. Linda heeft 2 kinderen uit eerdere relaties als ze Ivan ontmoet. Ook Ivan heeft al een zoon en dolverliefd besluiten ze samen verder te gaan. Inmiddels zijn ze heel wat jaren én kinderen verder en telt het samengestelde gezin maar liefst 7 kinderen. Puberperikelen en stuiterende peuters zijn voor dit gezin dagelijkse kost. Toch weerhoudt dit Linda en Ivan er niet van om door te dromen over een nóg groter gezin.

Een Huis Vol, vanaf maandag 16 december om 19.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. De afleveringen erna, vanaf dinsdag 17 december, starten om 19.00 uur.

Foto: De familie Buddenbruck gemaakt door (C): Stijn Ghijsen