Een Huis Vol in quarantaine

Vanavond begint een nieuw seizoen van Een huis vol. In deze speciale reeks is te zien hoe verschillende grote Nederlandse gezinnen omgaan met de coronamaatregelen.

Het is half maart en de familie Buddenbruck begint met gezonde tegenzin aan de eerste week thuisonderwijs. Vader Rob is aan het werk, dus moet Thaila zich wagen aan haar nieuwe rol als lerares. De school ligt op 40 minuten rijden van huis, waardoor Thaila besluit om al het huiswerk zelf te printen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

De familie Baumgard was een van de eerste gezinnen die te zien waren in Een Huis Vol. Inmiddels zijn we 4 jaar verder, wonen alle kinderen nog steeds thuis en is gezinsuitbreiding nog altijd aan de orde in huize Baumgard.

Bij de familie Jelies krijgen maar liefst zes van de acht kinderen thuisonderwijs. Voor moeder Janneke betekent dit dat ze zich moet wagen aan de lesstof, die helemaal niet makkelijk blijkt te zijn. Met acht kinderen vindt Janneke ook nog de tijd om aan zichzelf te werken. Maar dat plan lijkt nu in gevaar te komen.

Een Huis Vol, maandag 13 juli om 19.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Fotograaf (C): Stijn Ghijsen