Een gebruiksaanwijzing voor het leven, zou dat niet mooi zijn?

Zou het niet fijn zijn als je altijd al geweten had hoe je geld overhoudt, wat je ook verdient? Hoe je met jezelf moet omgaan als je liefdesverdriet hebt? Hoe je weet of de ander jou ook ziet zitten? Deze vragen en meer komen aan de orde op de website www.happyspider.eu.

Bij natuurvolkeren gaat het zoals het hoort, vanzelf. De ouderen zitten bij het vuur en delen hun verworven wijsheid met de jongeren. Bij ons is dat wat verloren gegaan. Wij hebben het druk met alles. Onze ouderen zijn geen oude van dagen meer, maar motorrijders, digital nomads, carrière tijgers. Waar halen de jongeren hun levenswijsheid vandaan? Veel meer van elkaar, door schade en schande en van het internet.

Gebruiksaanwijzing voor het leven

Jacqueline van ‘Happy Spider’ bedacht dat een computer een heel goed equivalent van een kampvuur kon zijn. Het internet is een deel van de wereld geworden waarin wij leven, dus daar moet optimaal gebruik van gemaakt worden. Zij is dus bezig, langzaam maar zeker, alles wat zij graag had willen weten toen ze jong was, maar toen nog niet wist, online te zetten.

Een gebruiksaanwijzing voor het leven. Met de nadruk op ‘een’, het is die van haar. De wijsheid heeft ze niet in pacht, maar dit is waardoor ze niet omwaait, verdwaalt of verdrietig wordt. Op een toegankelijke, positieve wijze behandelt ze een keur aan onderwerpen. Er is een mogelijkheid, zoals het een goed kampvuurgesprek betaamt, om vragen te stellen. Denkt Jacqueline dat het antwoord nuttig zal zijn voor meer mensen, dan deelt zij het. Uiteraard is de vragensteller ter bescherming anoniem.

Wie is Jacqueline?

Wie is Jacqueline? Een vrouw die het leven omarmt, zij is 54, moeder en oma heeft een bijzonder fijne levenspartner. Sinds jaar en dag werkt zij in de forensische psychiatrie. Op elk vrij stukje leven ontsnapt zij uit de dagelijkse routine om op reis te gaan. Ze heeft al erg veel van de wereld mogen zien en hoopt op nog meer. Vorig jaar is ze met haar lief een aantal maanden naar Indonesië geweest, daar heeft ze haar eerste thriller geschreven. Deze is ze nu aan het vervolmaken terwijl ze een aanvang heeft genomen met nummer twee. Een column van haar hand is op de vroege woensdagmorgen te horen bij het programma ‘Gaan’ van Morad Elouakili bij Bnnvara op Npo1.

Zij heeft het geheim van ouder worden ontdekt, het is heerlijk. Je onzekerheden, een deel van je kwetsbaarheid en het ‘heilige moeten’ laat je als het meezit achter je. Veel moois komt er voor in de plaats. Het zou fijn zijn als dat gevoel wat eerder begon, vond zij. Zij ziet het als haar taak de wereld op de vierkante centimeter een beetje mooier achter te laten dan zij hem vond. Vandaar deze site, die overigens ook gelezen mag worden door mensen die de puberteit reeds zijn ontstegen!

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top