close
  • zaterdag 27 november
Buitenleven

Een comfortabele tuin voor senioren

Een comfortabele tuin voor senioren

Jouw tuin moet een plek zijn waar je kunt ontspannen. Het moet een plaats zijn waar je het liefst vertoefd, al moet het dan natuurlijk wel lekker weer zijn. Zonder het zonnetje erbij zal het sowieso niet comfortabel zijn in jouw tuin. 

Vooral als je wat ouder bent is het verstandig om jouw tuin zo comfortabel mogelijk in te richten. Zo zorg je ervoor dat de tuin veel gemakken heeft voor jou, terwijl het ook leidt tot weinig onderhoud. Op deze manier kun jij heerlijk genieten van jouw lounge set en tuinstoelen bij Tuinmeubelshop terwijl je weinig onderhoud hoeft te plegen aan het meubilair. Deze meubels voor in de tuin moeten natuurlijk ook comfortabel zijn. Je wilt stoelen die lekker zitten, net zoals een bank voor in jouw happy place. Natuurlijk hoef je niet beslist een tuinbank te kopen, maar dit is toch wel zeker een goed idee. Je zou zelfs een hangmat aan kunnen schaffen als je hier ruimte voor hebt.

Om ervoor te zorgen dat je zo weinig mogelijk onderhoud hoeft te plegen aan de meubels in jouw tuin is het aan te raden om tuinproducten aan te schaffen die geproduceerd zijn van kunststof of aluminium. Deze materialen vragen namelijk om het minste onderhoud, al helemaal als je ze vergelijkt met een materiaal als hout. Tuinmeubelen die gemaakt zijn van hout moet je namelijk al gauw twee keer per jaar met olie in te smeren. Daar zit je, zeker als je wat ouder bent, niet meer op te wachten. 

Natuurlijk moet er in jouw tuin ook wat groens te vinden zijn, het is niet voor niks een tuin. Zelfs als je geen tijd of energie hebt om in de tuin aan de slag te gaan dan kun je alsnog een vrolijke buitenboel hebben. Je kunt bijvoorbeeld makkelijke beplanting in jouw tuin plaatsen, voorbeelden hiervan zijn vrouwenmantel en bamboe Fargesia. Zulke planten hoef je maar een keer per jaar te snoeien, terwijl ze wel altijd een groen uitzicht geven. Als je de planten zelf niet meer kunt of wilt snoeien dan zou je hier zeker een hovenier voor in kunnen schakelen.

Geschreven door: Redactie