close
  • zondag 18 april
Vrije tijd

Een Award winnen voor een goed televisie-interview. Wie? 

Een Award winnen voor een goed televisie-interview. Wie? 

Jeroen Pauw maakt een goeie kans op de Sonja Barend Award, die jaarlijks wordt uitgereikt. Maar ook Eva Jinek en Tim den Besten maken kans. 

Martin Kock ziet het leven niet zitten. Nee, niet ‘niet-meer’, maar gewoon helemaal niet. Sinds zijn kindertijd al niet en hij geeft korte antwoorden op de vragen van Jeroen Pauw die in een paar minuten wil weten hoe het zit. Wat maakt iemand tot een persoon die emotieloos door het leven gaat? 

Anita Meijer en Jan Smit, die avond ook aan tafel bij Pauw, kijken ernstig. Het is muisstil in de studio. Dit raakt. Dit komt bij iedereen behoorlijk binnen. Want helemaal niet van het leven kunnen genieten, geen enkel moment, dat is echt heel triest. En trieste gesprekken, zonder traan, maar met heldere vragen en antwoorden die niet voor meerdere uitleg geschikt zijn… dat maakt een gesprek tot een gesprek waar iedereen het de volgende dag nog over heeft. En bovendien mogelijk een prijs waardig. 

Zomergasten te vergelijken met een gesprek in een talkshow?

Maar er zijn meer kapers op de kust voor de Sonja Barend Award. Janine Abbring bijvoorbeeld, die deze zomermaanden het programma Zomergasten presenteerde. Is dat te vergelijken met een gesprek van een paar minuten in een talkshow? 

Daarnaast zijn genomineerd Matthijs van Nieuwkerk, ook weer zo’n ander tempo van vragen. Coen Verbraak van Kijken in de Ziel, met weer een heel andere interview-vorm en zeker bijzondere gesprekken. Cornald Maas staat ook in het rijtje kanshebbers. 

We mogen er met z’n allen nog even over nadenken, want pas op 17 oktober wordt de prijs uitgereikt, tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door. Sonja Barend zelf zal de prijs aan de winnaar overhandigen. Immers, die werd de koningin van de talkshow genoemd.

Foto: Jeroen Pauw: Annemieke van der Togt 

Geschreven door: Redactie