Duizenden 50-plussers in rij voor carriere-advies

Randstad Uitzendbureau heeft de afgelopen vier weken evenementen, +POWER boosts, georganiseerd als onderdeel van het programma +POWER met het doel de perceptie over 50-plussers in positieve zin te veranderen.

Enkele duizenden 50-plussers lieten zien dat je af kunt rekenen met het vooroordeel dat oudere werknemers zich niet willen ontwikkelen.

Vaak stonden de ruim 3.200 werkzoekenden in rijen voor sollicitatietrainingen, cv-checks, workshops en presentatietechnieken op een van de twaalf Randstad-vestigingen.

Op 23 juni werd in Den Haag het programma afgesloten met een laatste +POWER boost. Ook hier bleek de behoefte aan een sparringpartner groot met 403 bezoekers.

Randstad stelt dat de houding van werkgevers ten opzichte van 50-plussers moet verbeteren. In praktijk blijkt vaak dat zij zich nog onvoldoende openstellen voor 50-plussers. Dat is opvallend, want meer dan de helft van de werkgevers geeft immers toe dat vooroordelen jegens 50-plussers ongegrond zijn (59%). Dit blijkt uit onderzoek van Randstad. Op deze events vallen 50-plussers vooral op vanwege hun optimisme, wilskracht en ambitie.

Lees verder op netherlandscorporatenews