Dubbel feest bij Oranjes in moeilijke periode

Alexia is vandaag jarig en dan is er ook nog babynieuws! En wat een prachtige foto van deze middelste dochter. We pakken er even mee uit vandaag.

Het is feest bij koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Hun middelste dochter, prinses Alexia, wordt vandaag dertien jaar. Haar volledige naam is Alexia Juliana Marcela Laurentien en ze is de tweede in de lijn van troonopvolging. Net als haar oudere zus zit de prinses op het Christelijk Gymnasium in Den Haag. Jonger zusje Ariane zit nog op de lagere school in Wassenaar.

Prinses Alexia

Zeven puppy’s

De prinses houdt van paardrijden, hockey, zingen en gitaar spelen. En hopelijk van puppy’s, want er was deze week ook babynieuws bij het koninklijk paar. De labrador van Willem Alexander, Nala, kreeg zondag zeven kleintjes. “Het zijn vier mannetjes en drie vrouwtjes. De pups en moeder Nala maken het goed,” meldde het Koninklijk Huis op Instagram. Zes van de hondjes hebben een ander baasje gevonden, één ervan blijft op de Eikenhorst wonen.

Verdriet om Inés

De Koninklijke familie kan wel wat goed nieuws en warmte gebruiken. Op 6 juni jl. overleed het jongere zusje van Koningin Maxima, Inés, op 32-jarige leeftijd. Ze leed al lange tijd aan depressies. De beide zussen hadden een goede band met elkaar. Vorige week legde Koningin Maxima, duidelijk geëmotioneerd, tijdens een werkbezoek aan het UMCG een verklaring af over de dood van Inés Zorreguieta.

“Mijn kleine, lieve, begaafde zus Inés was ziek. Ze kon geen vreugde vinden en niet genezen. Onze enige troost is dat ze nu rust heeft gevonden.” Verdriet zal er nog lang zijn in Wassenaar, maar de verjaardag van Alexia en de geboorte van de puppy’s brengen vast wat vrolijkheid in deze moeilijke tijd.

Foto’s: RVD