Drie redenen voor het kopen van een elektrische fiets

Van de 23 miljoen fietsen in Nederland waren in 2018 maar liefst 2,6 miljoen e-bikes. De verwachting is dat dit aantal inmiddels alweer omhoog gegaan is. Eigenlijk is deze stijging heel logisch, want zo’n elektrische fiets heeft verscheidene voordelen. In dit artikel lees je een aantal redenen waarna je waarschijnlijk direct erop uitgaat om een e-bike aan te schaffen.

Allereerst is fietsen natuurlijk een uitstekende bezigheid voor jouw gezondheid, ook als je een elektrische fiets gebruikt. Bovendien vinden veel mensen het een verleidelijke vorm van beweging, waardoor je jezelf niet hoeft te dwingen om de fiets uit de garage te pakken. Tijdens het fietsen op de e-bike zul je namelijk geen pijn ervaren, terwijl je je twee keer zo sterk voelt als op een gewone fiets. Dus, koop een elektrische fiets en trek erop uit om gezonder te worden. 

Waarschijnlijk zal het aanschaffen van een e-bike goedkoper zijn dan een lidmaatschap van de sportschool, al moet je hiervoor wel kijken naar de lange termijn. Ook zal de prijs van een elektrische fiets normaliter lager uitvallen dan het kopen van een auto. Dit wordt genoemd aangezien veel mensen de elektrische fiets gebruiken als vervanger van de auto, dit is voornamelijk aan te raden als je in de buurt de boodschapjes kunt doen. De auto zal dan minder gebruikt worden of misschien wel helemaal niet meer. De elektrische fiets is dus in verhouding een goedkope vorm van vervoer, terwijl het ook nog eens goed voor je gezondheid is.

Een ander voordeel van de elektrische fiets is het gemak. Het is namelijk niet alleen een goedkope vorm van vervoer, maar ook nog eens heel handig. De e-bike is eenvoudig te gebruiken, terwijl zo’n fiets tevens best snel is. Hierdoor kun je simpel even de stad in op het fietsje om boodschappen te doen. Ook kun je op een elektrische fiets een kinderstoeltje plaatsen, dus je kunt jouw kind ook meenemen de stad in. Bovendien kan een e-bike ook gemakkelijk een kinderkar vervoeren, dus dit behoort ook nog tot de mogelijkheden die zo’n fiets biedt.