close
  • dinsdag 14 juli
Vrije tijd

Dotan komt na trollenschandaal met comeback single

Dotan komt na trollenschandaal met comeback single

Vanochtend was de nieuwe single van zanger Dotan voor het eerst te horen op de Nederlandse radio. Onder andere Radio 2, Veronica en Qmusic draaiden het nummer met de titel Numb. Een toepasselijke titel, want het betekent namelijk verdoofd in het Engels.

De DJ’s van Veronica zijn enthousiast over het nummer. “Wat een plaat!”. Ook de DJ’s van Q-music zijn over het nummer te spreken. “Geweldig”. Maar Jeroen Kijk in de Vegte van Radio 2 is toch wat minder enthousiast. “Hmm, Kensington galmen, doet me denken aan  Imagine Dragons, origineel is het niet. Gewoon niet mijn smaak.” Ook luisteraars zijn gemengd in hun reacties. Het is een beetje fifty fifty. Veel luisteraars zijn nog niet vergeten waarom de zanger in het voorjaar van 2018 in opspraak raakte.

Trollengate

Het is namelijk voor het eerst dat Dotan met nieuwe muziek komt zijn ‘trollengate’. De zanger gaf destijds toe dat hij nepprofielen op social media gebruikte om zijn imago op te poetsen. Nadat hij negatief hiermee in het nieuws kwam zei hij concerten af en sprak hij niet meer met de media. Ook al zijn de reacties tot nu toe gemengd, toch lijkt het momenteel wel goed te gaan met de zanger.

Dotan werkt op dit moment aan een nieuw album in Los Angeles en ook heeft hij een contract bij platenmaatschappij 8Ball Music. Onder andere Di-rect en Miss Montreal hebben daar een contract. Dotan zelf schrijft op twitter over zijn nieuwe lied: “Het afgelopen jaar is veruit het moeilijkste jaar uit mijn leven geweest. Maar ook het meest leerzame. Ik ben nog nooit zo veel gegroeid op persoonlijk vlak en heb daar de tijd voor moeten nemen.”

Luister hier zelf het nummer.

Foto: Wikipedia 

Geschreven door: Redactie