close
  • maandag 26 oktober
Vrije tijd

Doe meer met je foto’s en laat ze niet in een oude schoenendoos zitten!

Doe meer met je foto’s en laat ze niet in een oude schoenendoos zitten!

WINACTIE – Herken jij het? Stapels foto’s en niet weten waar je moet beginnen? Foto’s, veel foto’s, zowel digitaal als op papier. Dat kan enorm veel stress opleveren.

Om je van die stress af te helpen hebben wij op de Facebookpagina van 50 Plus in Utrecht een mooie winactie. Wil je kans maken op deze prijs? Laat dan even een berichtje achter. De winnaar wordt 1 juli bekend gemaakt.

Waar begin je?

In september 2018 deed FON op de 50PlusBeurs in Utrecht onderzoek en daaruit bleek dat veel mensen hetzelfde probleem delen:

“Tja, die foto’s, die moeten eigenlijk ook nog een keer, maar waar haal je de tijd vandaan? En vooral, waar moet je in hemelsnaam beginnen?”

Sommige mensen liepen de stand met afgewend hoofd voorbij. Nadenken hierover is natuurlijk niet leuk. Maar wat dan? Je wilt je kinderen er eigenlijk ook niet mee belasten. Bovendien is het toch geweldig om foto’s te bekijken. Samen met vrienden en familie dierbare herinneringen ophalen en helemaal de tijd uit het oog verliezen. Tegenwoordig hebben ook veel mensen een mooie fotowand in huis. Helemaal niet moeilijk om te realiseren. Afgedrukte foto’s kun je vrij snel digitaliseren. Naast dat je ze kan gebruiken voor zo’n fotowand is het ook een manier om te bewaren en je foto’s veilig te stellen voor volgende generaties.

Aan de slag!

Digitale foto’s geven zoals gezegd nieuwe mogelijkheden en voordelen. Het is goedkoop om foto’s te delen, het kan een manier zijn om te ordenen en selecties maak je op een eenvoudige manier via algoritmes in fotoprogramma’s. Een geordend fotoarchief is fijn op momenten dat je je voor de taak gesteld ziet snel een goede fotoselectie te maken: ter ere van een verjaardag of jubileum bijvoorbeeld, maar ook bij een droevige gebeurtenis als een uitvaart is het prettig als je een toegankelijk archief hebt. Kortom er zijn diverse redenen aan te voeren om met je foto’s aan de slag te gaan.

Foto Organizers Nederland biedt oplossingen

Tijdens de 50PlusBeurs hebben de medewerkers van Foto Organizers Nederland veel mensen gerust kunnen stellen dat er echt iets te doen is aan hun ‘foto chaos’. FON, oftewel Foto Organizers Nederland is ontstaan doordat zes enthousiaste professional organizers (tegenwoordig ook wel opruimcoaches genoemd) zich hebben gespecialiseerd in ‘foto organizing’.

Klanten die hulp kregen met het op orde krijgen van hun huis of de administratie kwamen regelmatig met de opmerking: “Oh ja de fotoverzameling, die moet eigenlijk ook nog een keer.” Of ze kwamen een oude computer tegen met daarop oude foto’s.  Net zoals bij teveel papieren, spullen, todo’s, wordt het ‘teveel’ als een groot probleem ervaren. Je hebt de moed niet meer om er aan te beginnen.

FON biedt verschillende trajecten aan, voor zowel analoge als digitale foto’s. Trajecten waarbij mensen op weg worden geholpen om keuzes te maken. Met als doel om eindelijk te beginnen met dat familiealbum of het onderhouden van een toegankelijk digitaal archief. Op de website van FON staan ook allerlei tips om hiermee zelf een start te maken.

Geschreven door: Redactie