Doe mee met Foute Kersttruiendag

Vandaag is het Foute Kersttruiendag! Draag vandaag een foute kersttrui en doneer aan Save the Children.

Draag een zo fout mogelijke kersttrui en help kinderen in oorlogsgebieden of vluchtelingenkampen.

Je kent het wel; strak zwart jurkje of grijs gestreepte colbert. Panties, pumps en vlinderstrikjes. Kerst is uitpakken met glamour en vooral veel zwart. Je zoekt familie op. De haard brandt en de tafel staat vol lekkernijen. Niets om van op te kijken.

Waar kinderen in tenten wonen en bloot gesteld zijn aan kou

Er zijn echter landen waar de situatie anders is en waar kinderen in tenten wonen en bloot gesteld zijn aan regen en sneeuw. Een warme jas is ver te zoeken. Vluchtelingen die geen andere keuze hebben en niet alleen bloot gesteld zijn aan kou, maar ook aan ziekten ten gevolge van infecties en zelfs onderkoeling en stress. De organisatie Save The Children ontfermt zich over hen en heeft de actie Foute Kersttruiendag in het leven geroepen.

Draag vandaag (of een andere dag) een foute kersttrui en doneer 3 euro aan Save the Children. Op die manier help je kinderen in oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen. En als je dat nu eens met je hele familie doet of je collega’s! Dat zet zoden en aan de dijk en je hebt er ook nog eens geweldige lol van. Doen!

IJsberen, rendieren, sneeuwpoppen

Laat dat zwarte jurkje daarom dit jaar maar in de kast, hang je colbert aan een knaapje en ga he-le-maal voor de foute kersttrui. Ze zijn inmiddels op vele plaatsen te koop en je herkent ze direct aan de combinatie van de kleuren rood, groen en wit. Truien met afbeeldingen van dennenbomen, pinguins, ijsberen, rendieren, sneeuwpoppen. Hoe gekker hoe beter.

Doneren? check de site van Save the Children