Doe jij mee met de Alternatieve Vierdaagse 2021?

Normaal gesproken wandelen ongeveer 45 duizend mensen mee met de Nijmeegse Vierdaagse. Net als vorig jaar gooit ook dit jaar de Covid-19 pandemie roet in het eten en zullen de gladiolen wederom niet massaal uitgedeeld worden terwijl de dappere doorzetters over de Via Gladiola wandelen. Toch kun je als Vierdaagse liefhebber ook dit jaar weer flink wat kilometers afleggen op 20 tot en met 23 juli. Niet over het officiële parcours, maar gewoon in je eigen omgeving, of zelfs vanuit je vakantieadres in het buitenland! Stichting DE 4DAAGSE, Koninklijke Wandel Bond Nederland en sportmarketingbureau House of Sports organiseren gezamenlijk een Alternatieve Vierdaagse 2021.

Loop een Alternatieve Vierdaagse met de app

Wil jij de 104e Vierdaagse op alternatieve wijze uitlopen dan kan dat heel eenvoudig door je hiervoor aan te melden en gebruik te maken van de Alternatieve Vierdaagse-app. Deze app kun je downloaden op je smartphone via de Playstores (softwareversies iOS 13, 14 en Android 5+). Als je je hebt aangemeld voor De Alternatieve Vierdaagse ontvang je een mailtje zodra de speciale app beschikbaar is. Voor De Alternatieve Vierdaagse kies je zelf welke afstand je wilt lopen ( 5, 10, 20,30, 40 of 50 kilometer), bepaal je zelf of je alleen wilt wandelen of met andere mensen (conform de richtlijnen van het RIVM) en welke route je wilt lopen. De Alternatieve Vierdaagse-app houdt bij hoeveel kilometers jij elke dag hebt gelopen.

Kies voor een passende afstand

Uiteraard zul je op de door jou gekozen route geen rustpunten of medische ondersteuners aantreffen. Daarom is het dit jaar extra belangrijk om te kiezen voor een bij jouw conditie passende afstand, zodat je de Alternatieve Vierdaagse zonder problemen en met veel plezier kunt uitwandelen. Zorg er daarom voor dat je van te voren de afstand die jij voor elke dag in gedachten hebt al een keertje hebt gelopen, dat je goede, ingelopen wandelschoenen draagt, en voldoende eten en drinken bij je hebt. Voor meer tips voor een geslaagde Alternatieve Vierdaagse kun je hier terecht.

Een uniek aandenken

Omdat het hier om een Alternatieve Vierdaagse gaat is het niet mogelijk om het officiële Vierdaagsekruis, wat een Koninklijk erkende onderscheiding is, te ontvangen na afloop van de Vierdaagse. Om er toch voor te zorgen dat iedereen die dat wil een bijzonder aandenken heeft aan deze unieke Alternatieve Vierdaagse 2021, kun je bij je aanmelding aangeven of je een gouden of zilveren medaille van €9,95 wilt aanschaffen die speciaal voor deze gelegenheid ontworpen zijn.

Schrijf je nu in

Kun jij niet wachten om je wandelschoenen aan te trekken voor deze bijzondere Alternatieve Vierdaagse? Dan kun je je nu inschrijven. Je bent vast niet de enige want vorig jaar liepen ruim 20 duizend wandelaars mee.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top