Dit vind ik pas stom:

Code rood is gewoon stom, maar alleen maar sporten in januari is dat ook. Bitcoins: stom. En de gasboringen in Groningen zijn wel de overtreffende trap van stom. Wat vind jij nou stom?

Code rood, dat is stom. Wanneer ervaren we dat nou echt? En de Stiltecoupé in de trein, dat werkt toch ook niet. Even serieus: die gaswinning in Groningen: super-stom! En dan noemen we nog even het stoppen met roken, waar geen gevolg aan wordt gegeven. Te stom voor woorden gewoon.

We gaan nog even door. Ff gebruiken in teksten, terwijl je gewoon ‘even’ bedoelt. Een plastic verpakking van boterhamworst die gewoon niet open te krijgen is, terwijl je barst van de honger. Dat is niet irritant, dat is stom. Bekend zijn natuurlijk voorkruipers bij de kassa en hoestende mensen in een stille zaal, maar opvallend is dat veel mensen de overgang gewoon stom vinden.

Brengt ons op het bekende fragment van Linda’s Zomerweek, alweer zo’n twee jaar geleden, waarin actrice Tjitske Reidinga lekker los ging op ‘het kale gebeuren’. Dat vond ze niks. Kreeg je maar jeukende kruisen van. Gut, wat stom.
Trouwens; we hebben er direct eentje, want wat hierboven staat: zo’n twee jaar geleden, daar kan het woordje -zo’n- wel weggelaten worden. Gewoon stom. Tyraps om een nieuwe schaar, die je er vervolgens niet af kunt knippen. Stom.

Nog even een rijtje:

-geknapte snelbinders
-lege whiteboard stiften
-lucht in een zak chips
-Rob’s Grote Tuinverbouwing
-tandpastareclames
-irriterende labeltjes in een trui
-Corendon
-spinners
-bitcoins
-haha, typen wanneer je niet lacht
-alleen maar sporten in januari
-baardolie
-voetenkrukjes onder een bureau

Wat vind jij nou stom?

 

foto blogofys