close
  • maandag 27 september
Mobiliteit

Dief laat e-bike met digi-slot staan

Dief laat e-bike met digi-slot staan

Fabrikanten van e-bikes hebben eindelijk een effectief wapen gevonden tegen de massale diefstal van dure elektrische fietsen: het digislot.

Van de eerste 6.000 e-bikes met gps-chip werd er niet één gestolen. De fietsindustrie zet vol in op het nieuwe wapen tegen diefstal. De digitale beveiliging is een grote slag in de wapenwedloop tussen fietsendieven en fabrikanten. Vorig jaar werd 10 procent van de 271.000 nieuwe e-bikes gestolen.

Ingebouwde gsm

De fiets met gps en een ingebouwde gsm geeft de eigenaar een melding op de smartphone als iemand aan het fietsslot morrelt. Verdwijnt de fiets toch, dan is op de app tot op de meter nauwkeurig te zien waar de fiets zich bevindt. De digitale beveiliging wordt duidelijk aangegeven op de fiets om de dief te ontmoedigen.

Smart-technologie

Van de eerste 6.000 smart e-bikes die Sparta dit jaar al verkocht, werd er niet één gestolen, terwijl er volgens de statistieken al honderden gejat hadden moeten zijn. De marktleider heeft besloten alle nieuwe modellen uit te rusten met de smart-technologie. Batavus en Gazelle zijn met vergelijkbare anti-diefstaltechnieken bezig.

Bron: ad.nl

Geschreven door: Redactie